Pehlivanlar göz doldurdu

Pehlivanlar göz doldurdu

Türkiye Güreş Federasyonunun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Genç Erkekler Greko-Romen Türkiye Şampiyonası 20-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Malatya yapıldı.

Türkiye Güreş Federasyonunun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Genç Erkekler Greko-Romen Türkiye Şampiyonası 20-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Malatya yapıldı. Son yılların en yoğun katılımlı şampiyonalarından biri olan etkinliğe farklı sıkletlerde 150 ye yakın sporcu katıldı. Kalite ve heyecanın üst düzeyde olduğu müsabakalarda Konyalı güreşçiler ortaya koyduğu mücadeleyle göz doldurdu. Selçuklu Belediyesporlu Abdurrahman Altan şampiyonada 55 kg da Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. Uzun zamandır gençler kategorisinde madalya sevinci yaşayamayan Konyalı güreşçiler bu şampiyonada 55 kilogramın finaline ismini yazdırmayı başardılar.

Selçuklu Belediyesi Spor kulübünün genç ve başarılı sporcusu Abdurrahman Altan 55 kg da eleme turlarında 6 maç yaparak finale ismini yazdırdı. Bir birinden zorlu geçen eleme müsabakalarında tüm rakiplerini zorda olsa yenmeyi bilen Altan Final müsabakasında İstanbul Kasımpaşaspor kulübünün sporcu ile mücadele etti. Selçuklu'nun genç sporcusu 6 dakika süren müsabakanın son saniyesine kadar kovaladığı rakibine  karşı 4-3 yenilerek ikincilik kürsüsünde yer aldı.  Selçuklu Belediyesi Spor Kulübünün alt yapısından yetişen genç pehlivan geçtiğimiz yıllarda minikler ve yıldızlar yaş guruplarında da madalyalar kazanmış ve iki yıldır da milli mayo ile uluslararası müsabakalarda mücadele etmişti. Yaptığı müsabakalar ve göstermiş olduğu üst düzey mücadeleler sonucu tüm güreş otoritelerin beğenisini toplayan Abdurrahman Altan, önümüzdeki günlerde başlayacak olan Avrupa ve Dünya Şampiyonalarının Milli takım hazırlık kamplarına davet edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.