Pak Medya İş: Medyaya Yönelik İktidar Baskısını Ve Şiddeti Kınıyoruz

Pak Medya İş: Medyaya Yönelik İktidar Baskısını Ve Şiddeti Kınıyoruz

PAK Medya İşçileri Sendikası basın mensuplarına ve medyaya yönelik yapılan baskı ve şiddeti kınadı. Sendika tarafından yapılan açıklamada, "Arkasında kim olursa olsun, şekli, şemali ne olursa olsun; yapılan bu muameleleri, halkın haber...

PAK Medya İşçileri Sendikası basın mensuplarına ve medyaya yönelik yapılan baskı ve şiddeti kınadı. Sendika tarafından yapılan açıklamada, "Arkasında kim olursa olsun, şekli, şemali ne olursa olsun; yapılan bu muameleleri, halkın haber alma, gerçekleri öğrenme hürriyetine yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyor, bütün bunlara karşı mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz. Bu baskıları planlayanlar, gerçekleştirenler, destekleyenler, er ya da geç hukuk önünde hesap verecektir." denildi.

    Basın mensuplarına ve medyaya yönelik yapılan baskı ve şiddeti ile ilgili olarak PAK Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsmail Topçuoğlu yazılı bir acıkama yaptı. Çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından birisinin de özgürce işini yapabilen basın kuruluşlarının varlığı olduğuna vurgu yapan Topçuoğlu, "Ne yazık ki son dönemde ülkemizde birçok alanda olduğu gibi medya üzerinde de iktidar baskısı artmıştır. Özellikle geçtiğimiz yıl sonuna doğru ortaya çıkan yolsuzluk skandallarının ardından önce emniyete, savcılara ve hakimlere operasyonlar gerçekleştirilmiş, gözaltılar, sürgünler, görevden almalar yaşanmıştı. Medya üzerinde 'Alo Fatih' yöntemleriyle başlayan baskı kurma çabaları, sonrasında 'havuzlar' yoluyla iktidara bağlı nesebi gayr-ı sahih medya kuruluşları oluşturmaya dönüştü. Bu süreçte özgür yayıncılıktan vazgeçmeyen medya kuruluşları, RTÜK eliyle kesilen yerli yersiz program durdurma ve para cezalarıyla susturulmaya çalışıldı." dedi.

    "KARŞI GAZETE VE GRİHAT İNTERNET SİTELERİ OPERASYONLARA HEDEF SEÇİLDİ"

    İktidarın hakikatleri esas alarak yayın yapan medya kuruluşlarına akreditasyon uygulanarak habere ulaşma özgürlüğünü engellediğini belirten Topçuoğlu, "Giderek artan baskılar, geçtiğimiz günlerde ABD’de gerçekleşen BM toplantısında fiili saldırıya da dönüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeni ve korumaları, Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Aslan ve Bugün Gazetesi Washington Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’a saldırdı. Son olarak, internet üzerinden yayın yapan Karşı gazete ve Grihat internet siteleri operasyonlara hedef seçildi. İddialara göre karsigazete.com isimli sitenin Gayrettepe’deki ofisini basan polisler, bilgisayarlardaki harddiskleri incelemeye aldı. Karşı gazetesi, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili haber yaptıkları için polis baskınına maruz kaldıklarını açıkladı. Sabah saatlerinde ofislerine gelen polislerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ses kayıtlarına ilişkin belgelerin yeraldığı haberin kaldırılmasını istediğini duyurdu. Gazete, polis baskını ve ofiste yapılan aramalara ilişkin olduğunu öne sürdüğü resimleri de yayınladı. İstanbul Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Grihat ve Karşı gazete isimli internet siteleri hakkında soruşturma başlattığı, savcılığın talebi üzerine, ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal’ suçlamasıyla Sulh Ceza Hakimliği tarafından Grihat ve Karşı Gazete isimli internet sitelerinin ofislerinde arama kararı verildiği belirtiliyor." ifadelerini kullandı.

    "BU BASKILARI PLANLAYANLAR, GERÇEKLEŞTİRENLER, DESTEKLEYENLER, ER YA DA GEÇ HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR"

    Basın mensuplarına ve medyaya yönelik yapılan baskı ve şiddeti kınadıklarını ifade eden Topçuoğlu açıklamasını şöyle tamamladı: "Pak Medya İş olarak, ABD’de iki değerli gazeteciye yönelik çirkin saldırıyı da, sırf iktidarın hoşuna gitmeyen belgeleri yayınlıyor diye gazete, televizyon, internet sitesi ve haber kuruluşlarının baskılara, baskınlara hedef olmasını kınıyoruz. Arkasında kim olursa olsun, şekli, şemali ne olursa olsun; yapılan bu muameleleri, halkın haber alma, gerçekleri öğrenme hürriyetine yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyor, bütün bunlara karşı mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz. Bu baskıları planlayanlar, gerçekleştirenler, destekleyenler, er ya da geç hukuk önünde hesap verecektir. Ülkemizin her türlü kirlenmişlikten arınarak aydınlık yarınlara kavuşması için, daha özgür bir medya, daha fazla demokrasi istiyoruz. Medya çalışanlarının yeni ve gür sesi olan Pak Medya İşçileri Sendikası’nın, özgür medyaya ve medya çalışanlarının her türlü hakkına sahip çıkmaya devam edeceğini ilan ediyor, tüm medya çalışanlarını ve meslek örgütlerini de sesimize güç katmaya çağırıyoruz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.