Oto pazarında hareketlilik başladı

Oto pazarında hareketlilik başladı

Yaz mevsiminin gelmesiyle hareketliliğin yaşandığı ikinci el oto pazarında araç alım satımı hızlandı.

Özellikle Ramazan ayının gelmesi bu hareketliliği tetikledi. Pazardaki araç fiyatlarından memnun olanlarda var olmayanlarda.

İkinci el oto pazarında son bir haftadır hareketlilik yaşanıyor. Hafta sonu 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulan pazarda her bütçeden alıcıya hitap eden araç bulmak mümkün. Pazarda 1976 modelden 2011 modele kadar yüzlerce araç bulunuyor. Yaz mevsiminin olması ve Ramazan ayına yaklaşılması ikinci el oto pazarında hareketliliği artırdı. İkinci el oto pazarında satıcı ve alıcılardan memnun olanlarda var olmayanlarda var. İkinci el oto pazarında bütçesine göre araba aradığını aktaran Mehmet Ökmen, "Pazara iki haftadır geliyorum. 25 ile 30 bin TL arasında araba bakıyorum ama satıcılar fiyatları çok yüksek tutuyorlar. Arabanın gerçek değerinden daha fazla fiyat istiyorlar. Özellikle de biraz yüksek modelli araçlarda bunu yapıyorlar. Yüksek modelli araçlara fazla talip bulunmuyor. Bu nedenle insanlar düşük modelli ve fiyatlı araçlara yöneliyorlar. Pazarın ve piyasanın daha hareketli olması için satıcı fiyatları arabanın gerçek değerine göre söylemelidir" dedi.
'SON BİR HAFTADIR OTO PAZARINDA SATIŞ PATLAMASI OLDU'
İnsanların pazara çok büyük bir ilgi gösterdiğini belirten ikinci el oto pazarı sorumlusu Mehmet Büyükpala da, "Yaz mevsimi özellikle ikinci el pazarında işlerin yoğun olduğu dönemlerdir. Ama bir hafta öncesine pazarda bir hareketlilik olmamıştı. Ekonomik piyasalardaki olumsuz durum pazarımızı çok etkiliyor. Geleceğini iyi görmeyen insanlar araba almaya yanaşmamıştı. Ancak Ramazan ayının ve bayramın yaklaşması pazarda beklenen hareketliliği sağladı. Son bir haftadır araç satışları çok iyi durumda. Alıca da satıcı da memnun" diye konuştu. Araç fiyatlarında çok olmasa da bir yükselişin olduğunu bildiren Büyükpala, "Araç fiyatlarında yükselme oldu ama çok doğal. Yaz aylarında fiyatlar her sene yükselmiştir. Ayrıca önümüzün Ramazan ayı olması ve sonrasındaki Ramazan Bayramı, araç fiyatlarındaki artışı tetikledi. Müşterilerin birçoğu yaz mevsimi ve Ramazan Bayramı için araçlar alıyorlar. Bayramda istediklere yere rahatça gidip geldikten sonra işleri bitince tekrar aracı satıyorlar. Yani araçlara taliplerin çoğalması fiyatları artırıyor" ifadelerin kullandı.
İkinci el oto pazarına Konya ilçelerinden ve başka şehirlerden gelenleri olduğunu da dile getiren Mehmet Büyükpala, "Pazarımızda bine yakın araç bulunuyor. bin 500 TL'den 35 bin TL'ye kadar araç bulmak mümkün. Hafta sonları açık olan pazara Balıkesir, Bursa, Eskişehir ve Kayseri gibi şehirlerden ve Konya'nın ilçelerinden insanlar geliyor. Cumartesi ve Pazar günleri pazarımıza en az 3 bin insan geliyor. İlgiden memnunuz. Pazarımızın daha hareketli ve alım satımın çok olmasını ümit ediyoruz" dedi.
'İKİ HAFTADIR SİFTAH YAPAMADIK'
İkinci el oto pazarından memnun olmayan Mehmet Hasan adlı araba satıcısı vatandaş ise, "Pazarın tadı yok, iki haftadır arkadaşlarla geliyoruz 50 aracımız var ama bir araç bile satamadık. İnsanlar oto pazarına geliyor ama sadece gezmek için. Araca bakıp gidiyorlar, almaya yanaşmıyorlar bile. İnsanlar araçların yüksek fiyatta olduğunu düşünüyorlar. Bu yanlış internetten satılan ikinci el araçlar daha pahalı durumda. Dünyada beklenen ekonomik kriz insanların araç almalarını engelliyor. Araç almayı düşünen insanlarda araba almaktan vazgeçmiş durumdalar" diye konuştu.
'İKİNCİ EL OTO PAZARI ÜSTÜ KAPALI VE DAHA MODERN HALE GETİRİLMELİ'
İkinci el oto pazarının üstü kapalı ve daha modern bir görünüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Murat Doğanay adlı bir vatandaş da, "İkinci el oto pazarı sadece burada bulunuyor ve buraya başka şehirlerden ve ilçelerden insanlar geliyor. Pazar görünümü hiç iyi değil ve güneş dolayısıyla buraya gelen insanlar çok durmadan gidiyorlar. Pazarımızda modern bir mescit ve lavabo bulunmuyor. Geniş bir alıcı ve satıcı potansiyeline sahip olan oto pazarımızın daha güzel ve modern bir görünüme ve üstü kapalı hale getirilmesi gerekiyor" ifadelerin kullandı.
MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.