Mustafa Destici: İsrail'le tüm ilişkiler kesilsin! Bedelini beraber ödeyelim

Mustafa Destici: İsrail'le tüm ilişkiler kesilsin! Bedelini beraber ödeyelim

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, başta CHP olmak üzere bütün muhalefet partilerine seslenerek çağrıda bulundu. Destici, "İsrail'le tüm ilişkiler kesilsin. Hodri meydan. ABD bize yaptırım mı uygulayacak? Uygulasın. Bedelini hep beraber öderiz" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Konya'da basın toplantısı düzenledi. Bera Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Bozkır Belediye Başkanı Nazif Karabulut, Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Vardar, Konya İl Başkanı Seyit Özcan ve çok sayıda partililer katıldı. Mustafa Destici, dünya ve ülke gündemini değerlendirdi. Destici, 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın beklediği oyu alamadığını belirterek, oy kaybının en büyük nedeninin ekonomik sorunlar olduğunu ifade etti.

img-9497.jpg

KONYA’DAKİ BAŞARIMIZ SONRAKİ SEÇİMLERDE ARTACAK

BBP’nin önceki yerel seçimlere göre başarı elde ettiğini belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 2019 yerel seçimlerinde il belediyesi kazanamadıklarını fakat son yerel seçimlerde bir tane il belediyesi kazandıklarını belirtti. Destici, “2024 yerel seçimlerinde başarılı bir sonuç aldık. Sivas'ı kazandık. Hem bizim hem Türkiye için çok önemli bir şehir. 15 ilçe kazandık. Önceki seçimlere bakarsak büyük başarı elde ettik. Buna rağmen BBP Türkiye'nin 6'ıncı partisi olarak çıktı. Bu sonuçlar büyük aşamadır. Seçimlerden önce trafik kazası geçirmiş olmamdan dolayı Konya'ya gelememiştim. Konya'da başarılı seçim dönemi geçirdik. 2 ilçe belediye kazandık. Tabi ilk defa BBP Konya'da 2 ilçe kazanabildi. Konya'nın en etkin siyasi partilerinden olan BBP yerelde bunu kanıtlamış oldu. Tabi biz seçimlerden önce ilkeli, temiz ve şeffaf belediyecilik olacağını söylemiştik. Belediye başkanlarımız halk tarafından seviliyor. Halkımızın kadrolarımızdan beklentileri büyük. Başkanlarımız imkanlar doğrultusunda her şeyi yapacaklardır. Başkanlar hem çalışkan hem sevilen arkadaşlarımız. Konya Büyükşehir Belediyesi’nde grubu olan BBP, Cumhur İttifakı ile beraber olacak. Konya için en iyisi ne ise büyük bir gayretle bunu göstereceğiz. Konya'nın var olan problemlerinde büyük bir katkı sağlayacağız. Ankara'dan projelerin hayata geçmesi için gerekli desteği vereceğiz. Hem yerel yönetimler başkanlığımız hem de başkanlardan sorumlu arkadaşlarımız işlerin takipçisi olacak. Arkadaşlarımızın başarısı, bir sonraki seçimlerde daha güçlü girmemize büyük etki olacak” diye konuştu.

img-9494.jpg

EMEKLİLERİMİZE BÜYÜK ADALETSİZLİK OLDU

Türkiye genelinde Cumhur İttifakı olarak bekledikleri sonuçları alamadıklarını söyleyen Mustafa Destici, bu hususta çok sayıda neden olduğunu söyledi. Destici, “Birinci ana neden, ekonomi olduğunu söylemek istiyorum. Hayat pahalılığı ve sebepsiz fiyat artışı, büyük etken oluşturdu. Bazı ürünlerde inanılmaz artış var. Eskiden lojistik ve akaryakıt fiyatlarında artış olduğunda zam geliyordu. Şimdi bakıyorsunuz artış yok. Ama pazar ve marketlerde başta gıda olmak üzere fiyat artışı ve etiket yenileme var. Bu kabul edilir bir şey değil. Bakıldığında bu hususlar direkt sandığa yansıdı. Bir diğer mesele maaş adaletsizliği. Devlet veya kamuda çalışan bir kişi emekliye nazaran büyük maaş alıyor. Taşeronlar kadroya geçti. Neredeyse 45 bin lira maaş alıyor. Oradaki memur 30 bin lira alıyor. Adaletsizlik mevcut. Öğretmenlerimiz arasında kadrolular daha fazla ücret alıyor. Ücretli öğretmenler 25 saat derse girme şartıyla 8 bin lira alıyor. Atama bekleyen öğretmenler bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı’mız açıkladı. 25 bin öğretmen atanacak. Bu yetersiz kaldı. Emeklilerimize büyük bir adaletsizlik oldu. Kamu işçilerine yetişsinler diye seyyanem zam yapıldı. Ama burada emeklilere yapılmayınca emekli maaşları çok düşük kaldı. Bir emeklimiz bir memur kadar maaş alamadı. Böyle olunca emeklilerimiz tepki gösterdi. Daha çok sandığa gitmeyerek gösterdiler. Elbette doğru adaylar da çok önemlidir. Yanlış adaylar bazı yerlerde Cumhur İtifakı’na kaybettirmiştir. Aday profili de çok önemli. Temiz dürüst adaylar seçim sonuçlarını değiştiriyor. Daha önce ‘hangi adayı koyarsam kazanır’ anlayışı artık bitti. Vatandaş sandığa el koydu. Milli irade tecelli etti” şeklinde konuştu.

TERÖR YÜZÜNDEN SAVAŞ UÇAKLARIMIZI ERTELEDİK

Terörle arasına mesafe koyamayan siyasi partilerin kazandığı belediyelere kayyum ataması yapılması gerektiğini belirten Destici, “Terörle mücadele eden herkesle istişareler ederiz. Türkiye’de 1 trilyon dolardan fazla teröre harcanmıştır. Türkiye'nin iç ve dış borcu 500 milyar dolar. Terör olmasaydı uzun zaman önce savaş uçağımızı yapmıştık. PKK bizim nasıl düşmanımıza DEM Parti de bizim düşmanımızdır. Milletimize saldıran kim var ise bizim düşmanımızdır. Terör örgütü ile arasına mesafe koyan herkesle istişare ederiz. Bazı belediyeler terörle işbirliği içerisinde olduğu görülüyor. Bunlara kayyumların atılması lazım. Konyamızın genel problemi var. Bunları başında içme suyu ve tarım konusunda sorunları var. Bunların çözümü ile çalışmalar yapılıyor. Biz de BPP olarak çalışmalar var. Büyükşehir belediyesine de tekliflerimizi ileteceğiz. Başka ihtiyaçların karşılanması konusunda elimizi taşın altına koyacağız. Konya'mız için her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

İSRAİL’LE İLİŞKİLERİN KESİLMESİNE DAİR ÖNERİ VERİN!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, başta CHP olarak bütün muhalefet partilerine seslenerek çağrıda bulundu. Destici, son olarak şunları söyledi: “İsrail’le ilişkilerin kesilmesine dair TBMM’de ortak öneri verin. CHP, Saadet-Gelecek, İYİ Parti, Yeniden Refah ve diğer partiler ortak önerge vererek İsrail’le tüm ilişkilerin kesilmesini TBMM’ye sunun. O zaman hükümet daha kapsayıcı yapar. Spor dahil, büyükelçilik ve diğer her şey bütün ilişkiler dondurulsun. Hadi CHP bu işe öncülük etsin. Bedelini hep beraber ödeyelim. Ben ve arkadaşlarım bunun bedelini ödemeye hazırız. Hodri meydan. ABD bize yaptırım mı uygulayacak? Uygulasın. Bedelini hep beraber öderiz. Biz varız BBP olarak. Muhalefet partileri var mı? Öyle hükümete iftira atarak bir şey elde edemezsiniz. İsrail’le bütün ilişkilerimizi saldırılar kesilene kadar keselim. Bunu bizler söylüyoruz. Bu hususu ana muhalefet partileri belirtirse, hükümet de bu konuyu dikkate alır ve uygular. Ama ben inanıyorum ki hukümet bunu yapsa hemen ‘Siz Türkiye’yi zora düşürdünüz, Türkiye bunun bedelini ödemek zorunda mı?’ diye konuşmalar yapılacak. Bunu yapmamaları için teklif versinler.”

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum