Okullarının Yarısı İmam Hatipe Çevrilen Öğrenciler Eylem Yaptı

Okullarının Yarısı İmam Hatipe Çevrilen Öğrenciler Eylem Yaptı

Rize'de, Hasan Sağır Anadolu Lisesi binasının yarısı imam hatip lisesi orta kısım öğrencilerine tahsis edildi. Sınıflarından çıkarılan liseliler, laboratuvar, kütüphane ve konferans salonlarından oluşturulan birleştirilmiş sınıflarda...

Rize'de, Hasan Sağır Anadolu Lisesi binasının yarısı imam hatip lisesi orta kısım öğrencilerine tahsis edildi. Sınıflarından çıkarılan liseliler, laboratuvar, kütüphane ve konferans salonlarından oluşturulan birleştirilmiş sınıflarda ders görmeye başladı. Ancak çok kalabalık sınıflarda ders yapamadıkları için okul önünde toplanan liseli öğrenciler oturma eylemi gerçekleştirerek, "Sınıflarımızı istiyoruz." diye bağırıp, tepki gösterdi.

Atmeydanı Mahallesi'nde, 3 katlı, 22 derslikli ve 340 öğrenci kapasiteli Hasan Sağır Anadolu Lisesi'nin bir bölümünde yer alan 14 derslik, 190 öğrencisi bulunan imam hatip lisesi orta kısım öğrencilerine tahsis edildi. 340 öğrencisi bulunan Anadolu Lisesi'ne sadece 8 derslik bırakıldı. Dersliklere sığmayan liseliler; laboratuvar, kütüphane ve konferans salonlarında oluşturulan birleştirilmiş sınıflarda kalabalık gruplar halinde ders görmeye başladı. Ancak, yoğun kalabalık ve uygun olmayan ortamlarda ders yapamayan öğrenciler bugün okul bahçesinde, 'Sokakta eğitim istemiyoruz' ve 'Sınav var, sınıf yok' pankartları açarak oturma eylemi başlattı. 'Valiyi istiyoruz', 'Sınıflarımızı istiyoruz' diye bağıran öğrenciler okuldaki soruna çözüm istedi.

Eylem sırasında camlara çıkan imam hatipli öğrenciler, liseli öğrencilere tepki gösterdi, imam hatip lisesi orta kısmında çocuğu okuyan bir kadının da liseli öğrencilere, "Yazıklar olsun size" diye bağırdığı görüldü. Bunun üzerine kadının üzerine yürüyen liseli grup ile imam hatip lisesi öğrenci velileri arasında tartışma çıktı. Sevk edilen sivil polis ekiplerinin araya girmesiyle tartışma büyümeden önlendi. Okul yöneticileri de liseli öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı.

Gerginlik üzerine imam hatip lisesi orta kısmı öğrencilerine okulda yeniden düzenleme yapılacağı bildirilerek 1 hafta izin verildi. Liseli öğrenciler de 2 saat süren oturma eylemi ardından dağıldı. Öğrencileri temsilen bir grup da görüşmelerde bulunmak üzere Rize Valiliği'ne gitti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.