Okuldan Çıktıktan Sonra Mektup Yazıp Sulama Kanalına Atladılar

Okuldan Çıktıktan Sonra Mektup Yazıp Sulama Kanalına Atladılar

Eskişehir'de 14 yaşlarında iki bayan ortaokul öğrencisi E.Ç. ve N.F., kendilerini Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına atarak, intihar girişiminde bulunduğu ileri sürüldü.

Eskişehir'de 14 yaşlarında iki bayan ortaokul öğrencisi E.Ç. ve N.F., kendilerini Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına atarak, intihar girişiminde bulunduğu ileri sürüldü. Kanaldan çıkarılarak hastaneye kaldırılan E.Ç.’nin anne ve babasının ayrı yaşadığı, bu nedenle yaşlı ninesinin yanında kaldığı öğrenildi.

Kanalda olduğu iddia edilen N.F.’yi ise arama çalışmaları sürerken, öğrencilerin yaşadıkları bazı sıkıntılardan dolayı bunalıma girdiği ve bunun sonucunda da böyle bir girişimde bulundukları iddia edildi. İki öğrencinin, intihar girişiminden önce bir mektup yazarak bıraktığı ve bu mektubu polisin bulduğu, içerisinde ise sıkıntılarını anlattıkları iddia edildi.

İddiaya göre, Şehit Barış Öztürk Ortaokulu öğrencisi olan E.Ç. ve N.F., merkez Tepebaşı ilçesi Çamlıca Mahallesi Elmalık mevkiinde DSİ’ye ait sulama kanalın yanına geldi. 14 yaşındaki iki öğrenci, eşyalarını ve yazdıkları mektubu bırakarak sulama kanalına atladı. Olayı gören bir vatandaş, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi, ardından sulama kanalında sürüklenen kızlardan E.Ç.'yi kurtardı. E.Ç., 112 Acil Servis ambulansıyla Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan E.Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Suya atladığı ileri sürülen N.Y.'yi ise arama çalışmaları başlatıldı. Ancak Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibinin sulama kanalında yaptığı aramadan netice çıkmadı. Akabinde Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istenen dalgıç ekip arama çalışması başlattı. N.F.’yi arama çalışması sürüyor.

Bu arada, olayla ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı. İki kız öğrencinin suya atlamadan önce okul eşyalarını, montlarını ve yazdıkları bir veda mektubu kanalın yanına bıraktıkları kaydedildi. Öğrencilerin, mektupta, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiği, bunlar arasında ailevi, maddi sıkıntı problemlerinin yer aldığı ileri sürüldü. Kurtarılan öğrencilerden E.Ç.’nin anne ve babasının ayrı yaşadığı, bu nedenle kendisinin 75 yaşındaki ninesiyle birlikte kaldığı belirtildi. Polis, iki öğrencinin yazdığı veda mektubuna, incelemek üzere el koydu.

Ortaokul öğrencilerden Nuray F. ve Elanur Ç.’nin intihar girişiminde bulunmadan önce sosyal medya sitesi “facebook’ta” bıraktıkları not dikkat çekti. Nuray F., hesabında 'Varlığımla terbiye olmayanı, yokluğumla terbiye ederim' notunu yazarken, Elanur Ç.’nin “Sen hep mutlu ol Yusuf’um ve Ölüm haberimi aldığında mutlu olacak insanlar var” yazdığı görüldü. Ayrıca, Elanur Ç.'nin sitesinde iki arkadaşın yan yana kent merkezinde çektirdikleri bir fotoğrafı koydukları görüldü. İki arkadaşın söz konusu fotoğrafta mutlulukları gözlerden kaçmıyor.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.