Okul Servisi Yetkilileri İle Sezonun İlk Toplantısı Yapıldı

Okul Servisi Yetkilileri İle Sezonun İlk Toplantısı Yapıldı

Yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte bu alanda çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla hazırlıklarını gözden geçiren Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kentte faaliyet gösteren okul servisi...

Yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte bu alanda çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla hazırlıklarını gözden geçiren Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kentte faaliyet gösteren okul servisi firmaları ile bir araya geldi.

    Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Aziz Aksin, okulların başlamasıyla birlikte eğitim ve öğretim sezonu boyunca herhangi bir aksiliğin yaşanmaması için kentte faaliyet gösteren okul servisi firmaları ile bir araya geldi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen ve Ulaşım Komisyonu Başkanı İhsan Ekinci ile Ulaşım Hizmetleri Müdürü Nihat Ekinci’nin de hazır bulunduğu toplantıda Eşbaşkan Aksin, hem firma yetkililerinin sıkıntılarını dinledi, hem de önümüzdeki sezon çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için yapılması gerekenler konusunda firma yetkililerini bilgilendirdi.

    Okul servisi firmalarının yönetmelikte belirtilen ilkeler çerçevesinde görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerine inandığın belirten Aksin, "Firmalarımızın yönetmelikte belirtilen bütün kuralları uymak zorunluluğu vardır. Biz de zaten sezon boyunca denetimlerimizi sürdüreceğiz. Konu ile ilgili yürütülecek çalışmalarda Oda başkanlığı ve Okul Servisleri Derneği’ni muhatap alacağız. Kendi alanındaki öğrencileri taşımayan, sorun çıkaran veya kurallara uymayan firmaların taşıma ruhsat izinlerini kesinlikle iptal edeceğiz. Bunun dışında önemli bir husus hiçbir öğrenci yerde kalmayacak, bütün öğrenciler taşınacaktır. Arkadaşlarımızdan özellikle bu konuda gerekli duyarlığı bekliyoruz” dedi.

    2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde öğrenci taşıma ücretlerini de açıklayan Eşbaşkan Yardımcısı Aksin, ücretlerin ilköğretimde 80, Liselerde ise 95 TL olarak uygulanacağını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.