Oğuz: Borcu sıfırlıyoruz

Oğuz: Borcu sıfırlıyoruz

Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz, "Belediyemizi devraldığımızda borcumuz 62,5 milyon liraydı. Belediyeyi borçtan kurtarıyoruz. Çünkü borçsuz belediye, güçlü belediyedir" dedi

Geçtiğimiz gün 2 milyonluk borcu nedeniyle icralık olan Çumra Belediyesi, borçlarından kurtuluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz, "Göreve geldiğimiz günden bu yana sorunları ertelemek yerine çözüme kavuşturmayı hedef haline getirdik. Belediyemizi devraldığımızda karşılaştığımız toplam borç miktarı 62,5 milyon liraydı. Bu borcun 28 milyon lirasını KOSKİ'ye devrettik. Devletin çeşitli kurumlarına olan borç miktarı ise 30 milyon liraydı. Geçmişe dönük olarak yapılan incelemelerde bu borcun sürekli arttığını gördük. Biz ise bu borcu muhataplarıyla görüşerek yapılandırdık. Borcumuzun anaparasını ödüyoruz. Halkımızın şahsıma verdiği görev sonlandığında bu borçlarda bitmiş olacak. Bir sonraki döneme borç bırakmamayı kendimize şiar edindik" dedi. Sanayinin borcunu da kapattıklarını belirten Oğuz, "15 yıldır ağır bir yara olan Organize Sanayi bölgesinin eski parayla 1 trilyonun üzerinde olan borcunu tamamen kapatarak Çumra Organize Sanayi bölgesini bölgenin cazibe merkezi haline getirdik. Bu güne kadar esnafa olan borç miktarı hiç sıfırlanmamış, ilk göreve geldiğimiz zaman bu sorunun da üzerine eğilerek eski borcu tamamen sıfırladık ve yeni borçlanmaları da kesinlikle ötelemedik. Ayrıca bizden önceki dönemde havuz inşaatı adına özel bir bankadan çekilen 200 bin liralık kredi borcunu ve o havuzun temelinde kullanılan beton ve demir paralarını da kısa sürede kapattık" diye konuştu.

KESİNTİLER PAHALIYA MAL OLDU

İşçi kesintileri nedeniyle icralık olduklarını da belirten Oğuz, şunları söyledi: "Son olarak 1989 yılından buyana belediyemizde çalışan işçilere ait sendika kesintilerinin yapılıp ama yetkili sendikaya ödenmesi gereken kısmının ödenmediği belirlenmiştir. Bugüne kadar toplam borç miktarı eski parayla 2 trilyonun üzerine çıktığı görülmüştür. Milletvekilimiz Halil Etyemez ve ile beraber Hizmet-İş ve Hak-İş Konfederasyon Başkanı Mahmut Arslan ile görüştük. Günümüze kadar ödenmeyen ve mahkemeye kadar taşınan bu sendika ücret kesintilerinin indirim ve taksitlendirilmesi konusunda uzlaşma sağladık. 25 yılı aşan süredir her ay kesintisinin yapılıp ödenmesi gereken bu para yetkili sendikaya ödenmediği için Çumra Belediyesi'ne çok pahalıya mal oldu. AK Parti hükümeti göreve geldiğinden günümüze kadar önceliğini borçlarını ödemeye ayırarak rahat hareket etme imkanını kendisinde hissetmiştir. Bu durumda KEY ödemeleri, NEMA ödemeleri, İMF’ye olan borcu ödeyerek bağımlılığı ortadan kaldırmıştır. Çünkü borçsuz devlet, güçlü devlettir. Çünkü borçsuz belediye, güçlü belediyedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.