Nostalji için faytonlu düğün

Nostalji için faytonlu düğün

Düğünlerinde farklı bir şeyler yaparak ilgi çekmek isteyenler, gelin arabası olarak limuzin veya sünnet arabası olarak üstü açık vosvos (kaplumbağa) kullanıyor.

Düğünlerin hız kazandığı bugünlerde farklı düğün organizasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Eskiye olan özlemi biraz olsun dindirmek ve bir nostalji yaşatmak için şimdilerde düğünlerde fayton kullanımı moda oldu. 
Atlıhan Bincilik Tesisleri tarafından düğün ve sünnet organizasyonlarına özel olarak at ve fayton süsletilerek, faytonla şehir turu attırılıyor. Atlıhan Binicilik Tesisleri çalışanlarından Mustafa Aydoğdu, “Düğünler için özel olarak fayton talebinde bulunuyor vatandaş. Biz uzun yıllardan beri bu uygulamayı yapıyorduk. Ama bu yıl çok yaygınlaştı ve talep patlaması oldu. Özellikle Avrupa’da çalışan gurbetçiler, memleketlerine geldiklerinde evleneceklerse özellikle faytonun da içinde olduğu bir düğün yapmak istiyorlar. Gelin arabası veya sünnet arabası yerine fayton kullanılıyor. Bu sayede geçmişe olan özlem bir nebze azalırken, şehirde de nostaljik bir tur atılmış oluyor” diye konuştu. Aydoğdu, faytonlu düğün organizasyonlarına ilginin her geçen gün biraz daha arttığını sözlerine ekledi.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.