Nilüfer’de Çocuklar Haklarını Eğlenerek Öğrendi

Nilüfer’de Çocuklar Haklarını Eğlenerek Öğrendi

Bursa Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından kutlanan ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ renkli görüntülere sahne oldu. Nilüfer’de Çocuk Hakları Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet...

Bursa Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından kutlanan ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ renkli görüntülere sahne oldu. Nilüfer’de Çocuk Hakları Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklar yağışlı havaya rağmen eğlendi. Çeşitli okullardan gelen öğrenciler resim, kokart ve karikatür atölyelerinde hünerlerini sergilerken, kendilerine ikram edilen lokma, pamuk şeker ve mısırları yiyerek eğlenceli vakit geçirdi.

Etkinlikte, Anadolu’nun Renkleri Halk Oyunları Derneği, halk dansları gösterisi yaparken çocuklar da oyunlar oynayarak stres attı. Kurulan serbest kürsüde de çocuklar istek ve görüşlerini dile getirdi. Etkinliklere katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çocukların çalışmalarını inceleyip onlarla sohbet etti. Bozbey, bugünün çocuklar açısından son derece önemli bir gün olduğunu belirterek, “Geleceğimiz olan çocukların haklarının ne olduklarını bilmesini ve onların da gelecekte çocuklarına aktarmasını arzu ediyoruz. Nilüfer’de bizlerin ektiği demokrasi tohumlarını köklü çınarlar haline getirmek sizlerin eseri olacaktır. Bu görevi, haklarınızı sahiplendiğiniz gibi sahiplenmenizi istiyorum sizlerden.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.