Şampiyona başlıyor

Şampiyona başlıyor

İşitme Engelliler Avrupa Kadınlar ve Erkekler Basketbol Şampiyonası heyecanı Konyada start alıyor

İşitme Engelliler Avrupa Kadınlar ve Erkekler Basketbol Şampiyonası heyecanı Konya’da start alıyor. 9 ülkenin katılacağı şampiyonaya İşitme Engelliler Bayan Basketbol Milli Takımı ilk kez katılacak.

İşitme Engelliler Avrupa Kadınlar ve Erkekler Basketbol Şampiyonası heyecanı Konya’da start alıyor. 9 ülkenin katılacağı şampiyonaya İşitme Engelliler Bayan Basketbol Milli Takımı ilk kez katılacak. Bu yıl birçok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Konya bu defa İşitme Engelliler Avrupa Basketbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Şampiyona 7 Temmuz cumartesi günü sona erecek.

Şampiyonaya Erkeklerde Litvanya, Rusya, İngiltere, İsrail, Hırvatistan, Slovenya, İspanya, Ukrayna, İtalya, Yunanistan, Türkiye ve Polanya olmak üzere 12 ülke bayanlarda ise Belarus Litvanya, İsveç, Almanya, İtalya, Ukrayna, Rusya, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere 9 ülkenin katılacağı şampiyona 29 Haziran’da başlayıp 7 Temmuz’da sona erecek. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu, Selçuk Üniversitesi Spor Salonu ve 100. yıl Spor Salonunda yapılacak olan müsabakaların açılış seremonisi saat 16.00 da Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezinde yapılacak.​

Şampiyonanın ilk gününde oynanacak olan maçlar ise şöyle: 10.00 Litvanya-Rusya Erkek Selçuklu Belediyesi Spor Salonu, 12.00 İngiltere-İsrail Erkek Selçuklu Belediyesi Spor Salonu, 14.00 Hırvatistan-Slovanya Erkek Selçuklu Belediyesi Spor Salonu, 18.00 Türkiye-Polonya Erkek Selçuklu Belediyesi Spor Salonu, 10.00 Belaraus-Litvanya Bayan Selçuk Üniversitesi Spor Salonu, 12.00 İsveç-Almanya Bayan Selçuk Üniversitesi Spor Salonu, 14.00 İtalya-Yunanistan Erkek Selçuk Üniversitesi Spor Salonu, 14.00 İspanya-Ukrayna Erkek 100. Yıl Spor Salonu.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Tamer Songur, Konya’nın bu yıl birçok ulusal ve uluslar arası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını ve yapmaya devam ettiğini ifade ederek, “Konya artık uluslararası şampiyonalarda adından sıkça söz ettirmeye başladı. Bundan sonrada adından söz ettirmeye devam edecek. 7 Temmuz’a kadar Konya’da İşitme Engelliler Avrupa Kadınlar ve Erkekler Basketbol Şampiyonasını gerçekleştireceğiz. 21 ülke bu şampiyonaya katılacak. Şampiyonanın en iyi şekilde geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.