NEÜ’den Organ Bağışı Haftası etkinliği

NEÜ’den Organ Bağışı Haftası etkinliği

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası'nda Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi önemli bir kampanyaya imza atarken, bir alışveriş merkezinde...

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası'nda Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi önemli bir kampanyaya imza atarken, bir alışveriş merkezinde vatandaşlar organ nakli hakkında bilgilendirildi ve organlarını bağışlayan yeni gönüllüler bulundu.

Meram Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin, organ bağışı hakkında farkındalığı artırmak için böyle bir kampanya düzenlediklerini belirtti. İki gün boyunca ciddi bağış topladıklarını ifade eden Tekin, farkındalık arttıkça organ bağışı sayısının da artacağına dikkat çekerek, "Organ bulmak çok zor. Ülkemizde ağırlıklı olarak canlı nakiller gerçekleştiriliyor ancak kadavra nakillerinin sayısının artırılması gerekiyor ve biz de organlarını bağışlayanların sayısını artırmak için böyle aktiviteler yapıyoruz" dedi.

Nakle ihtiyacı olan birçok hasta olduğunu, bu ihtiyacı giderme, toplumu bilinçlendirme adına böyle bir faaliyetin yapılmasının elzem olduğunu ve Meram Tıp Fakültesi olarak buna öncülük etmek istediklerini anlatan Dekan Prof. Dr. Celalettin Vatansev ise, "Aynı zamanda fakültemizde organ naklinin olabileceğini göstermek istiyoruz. Meram Tıp Fakültesi olarak bölgede organ nakli yapılan tek merkeziz. Kuvvetli bir ekibimiz var. Dünya üzerinde yapılabilecek tüm organ nakillerini gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaşların duyarlılığının gelişen eğitim ve bilinç düzeyiyle beraber arttığını ve bundan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, daha fazla kişiye yardımcı olabilmek adına bu bağışların artması gerektiğine dikkat çekti. Şeker, "Meram Tıp Fakültesi'nde eskiden tekli rakamlarda olan ameliyatların artık yirmili rakamlara ulaşmasını memnuniyet verici bir gelişme olarak görüyoruz. Organ bağışının özellikle hastalar için ciddi bir umut kaynağı olduğunu ve başka alternatifinin olmadığını belirtmek istiyorum. Her bir bağış bir can anlamına geldiğinden tüm vatandaşlarımızın bu kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz. Bağış kampanyaları Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve birçok sivil toplum kuruluşu tarafından da destekleniyor" dedi.

Bu haftada duyarlılığı artırmak adına pek çok kurumun çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Şeker sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımız; buraya verilecek katkının ne kadar önemli olduğunu, gönül istemez ama kendi akrabalarının da bu listede yer alması gibi durumda anlayabileceklerdir. Kendimize ihtiyaç olmadan başkaları için de bağış kampanyasında yer alabilmek önemli. Tüm vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılıklarını fakültemizden ve diğer sağlık kuruluşlarından da bilgi alarak detaylı şekilde bu konuda ne yapılması gerektiğini öğrenerek katkıda bulunmalarını arzuluyorum."

Şeker son olarak tüm vatandaşlara sağlıklı bir ömür ve hastalara da acil şifa temennisinde bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.