Nasreddin Hoca Anma Günleri başladı

Nasreddin Hoca Anma Günleri başladı

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri "Sabahın Seherinde Nasreddin Hoca'dan Esintiler" etkinliği ile başladı.

Akşehir Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca'yı anmak, onu gelecek nesillere daha iyi aktarmak, Nasreddin Hoca'nın bilge kişiliğini, ulemâlığını anlatabilmek ve onu tüm dünyaya daha iyi tanıtabilmek amacıyla düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri sabah namazı düzenlenen "Sabahın Seherinde Nasreddin Hoca'dan Esintiler" etkinliği ile başladı. Sabah namazı öncesi okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından hep birlikte sabah namazı kılındı. Namaz sonrası cemaat, Nasreddin Hoca Türbesi'ne geçerek toplu halde dua etti.

Burada bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Sabahın Seherinde Nasreddin Hoca'dan Esintiler" programına katılan herkese teşekkür ederek 3 gün boyunca sürecek Nasreddin Hoca Anma Günleri programı hakkında da katılımcılara bilgi verdi. Bu yılki etkinliklerde Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile düzenledikleri 1. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması hakkında da bilgi veren Başkan Akkaya yarışmanın bölge finalleri ile Türkiye Finali'nin 3 gün boyunca Akşehir'de yapılacağını söyledi.

Türbe ziyaretinin ardından katılımcılara Nasreddin Hoca Meydanı'ndaki konakta bulunan Akşehir Belediyesi Çorba Çeşmesi'nde çorba ikramı yapıldı. Akşehir Nasreddin Hoca Meydanı'ndaki etkinliğe Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, İlçe protokolü, bazı kamu kurum müdürleri ve amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.