Mustafa Kamalak: Zalimlerden Rahmetle Anılan Bir Kimseye Rastlamadım

Mustafa Kamalak: Zalimlerden Rahmetle Anılan Bir Kimseye Rastlamadım

Kimse Yok Mu Derneği’nin yardım toplama yetkisinin Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırılmasına bir tepki de Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’tan geldi. Kamalak, gecenin en karanlık kesiminin aydınlığa en yakın olunan zaman dilimi...

Kimse Yok Mu Derneği’nin yardım toplama yetkisinin Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırılmasına bir tepki de Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’tan geldi. Kamalak, gecenin en karanlık kesiminin aydınlığa en yakın olunan zaman dilimi olduğunu ifade ederek, "Bu devran böyle gitmez. Bugünler geçecektir." dedi. Kamalak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a da yalanı yakıştıramadığını aktardı.

Mustafa Kamalak, konu ile ilgili Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada Bakanlar Kurulu kararı ile Kimse Yok Mu Derneği’nin yardım toplama yetkisinin iptal edilmesini ‘üzüntü’ ile karşıladığını ifade etti. Derneğin Hizmet Hareketi'ne yakın olmasından dolayı bu yönde bir baskıya maruz kaldığını ifade eden Kamalak, "Gecenin en karanlık kesimi, aydınlığa en yakın olunan zaman dilimidir. Zulüm, başlı başına sahibi için bir tuzaktır. Ben, bu zamana kadar zalimlerden rahmetle anılan bir kimseye rastlamadım. Ne yapmış, gerekçe neymiş? Yolsuzluk mu yapmış?" dedi.

‘KİMSE YOK MU DAVASINDA BANA GÖREV DÜŞERSE, MEMNUNİYETLE’

Kimse Yok Mu Derneği’nin faaliyetlerini kısıtlamaya yönelik hükümet tarafından yapılan girişimlerin üzüntü ile karşıladığını kaydeden Kamalak, "İnşallah kısa sürede mahkeme kararı ile düzeltilir. Bu devran böyle gitmez. Bugünler geçecektir. Bunlar geçici şeyler. Hukuki bakımdan sanıyorum ki aşılır. Hukuki bakımdan bize de bir görev düşecek olursa, memnuniyetle." şeklinde konuştu.

‘BÜLENT BEY’E BEN YALANI YAKIŞTIRAMAM’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamayı da değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bülent Bey’e ben yalanı yakıştıramam. Aceleye gelmiştir, o şekilde imzalanmış olabilir. (Kararın Bakanlar Kurulu'nda imzalanmasının üzerinden) 10 gün gibi bir zaman geçmiş. Doğrusu, Bülent Bey’e yakıştıramam yalanı. Dolaştırma usulü imzaya açabiliyorlar. O, olabilir. Veya ‘arkadaşlar şöyle bir karar ver, imzalayalım’ demişlerdir. Dikkat etmeden imzalamıştır. Bülent Bey’in açıklamalarını ben televizyondan dinledim. Ana hatlarıyla ‘öyle bir şey yok’ diyordu." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.