Muhtarlık Bilgi Sistemi belediye ile muhtarlar arasında köprü olacak

Muhtarlık Bilgi Sistemi belediye ile muhtarlar arasında köprü olacak

Meram Kaymakamı Resul Çelik ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 31 Mart’ta seçilen muhtarlar için kaymakamlık tarafından Fahrunnisa Hatun Kültür Merkezinde organize edilen ‘Hizmet İçi Eğitim Toplantısı’nda muhtarlarla bir araya geldi.

Meram Kaymakamı Resul Çelik ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 31 Mart’ta seçilen muhtarlar için kaymakamlık tarafından Fahrunnisa Hatun Kültür Merkezinde organize edilen ‘Hizmet İçi Eğitim Toplantısı’nda muhtarlarla bir araya geldi. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir ve Meram bölgesindeki muhtarların katıldığı seminerde muhtarlara, kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi ve mevzuattan kaynaklanan görev ve sorumlulukları anlatıldı. Ayrıca, muhtarlara devlet hiyerarşisinin tanıtılması, merkezi yönetim, il ve ilçe yönetimi, muhtarlık müessesesi ve organları ,muhtarların görev, yetki ve sorumlulukları, muhtar bilgi sistemi (MUBİS) konuları hakkında bilgiler verildi.

 “MUHTARLIK OFİSİ MUHTARLARIMIZIN EMRİNDE!”

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mahallelerin beklentilerini, taleplerini ve sorunlarını hızlı bir şekilde tespit ve çözüm odaklı bir sistem tesis ettiklerini belirtti. Seçim sürecinde muhtarlara işlerin kolaylaşması için bilgisayar sözü verdiklerini hatırlatan Kavuş, bu sözlerini önümüzdeki ay içinde yerine getireceklerinin müjdesini verdi.   ‘Muhtarlık Bilgi Sistemi’ ile belediye ve muhtarlar arasında köprü olacak program üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Kavuş, “Eski Muhtarlık Ofisimizin ulaşım gibi bazı zorlukları vardı. Bu sebeple belediye hizmet binamız içinde onlar için yer tahsis ettik. Muhtarlarımız sorunlarına artık tek elden çözüm bulabilecekler. Belediyemizde, öyle her sorun için ayrı ayrı birim ya da müdürlük dolaşmak zorunda kalmayacaklar.  Muhtarlık Ofisimiz muhtarlarımızın emrinde.  İki gün önce hizmet vermeye başlayan ‘Bizim Meram Masası’ hem sizin, hem vatandaşın hem de bizim işlerimizi daha da hızlandıracak. Birçok işlemin yapılabileceği ‘Bizim Meram Masası’ ile vatandaşın istek ve şikayetlerini biz takip edeceğiz. Oluşturduğumuz mobil uygulama ile vatandaşın istek, dilek ve şikayetleri hem benim hem ilgili Başkan Yardımcısının cep telefonuna düşecek. Böylece biz kendimizi de denetlemiş ve performansımızı değerlendirmiş olacağız” diye konuştu. 

“MUHTARLARIMIZ AĞIR BİR YÜK ALDILAR”

31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra göreve gelen tüm muhtarları tebrik ederek sözlerine başlayan Meram Kaymakamı Resul Çelik ise düzenlenen eğitim seminerinin amaçlarından söz etti. İnsanın işini en iyi yapmasının en önemli yolunun işini bilmekten geçtiğini belirten Çelik, insanların ancak, alanıyla ilgili derin bilgi sahibi olmaları durumunda kaliteli bir hizmet sunabildiklerine dikkat çekti. Muhtarları alanlarında bilgi sahibi yapmak ve işlerinde yol haritası çizmek amacıyla kaymakamlık olarak böyle bir çalışmaya imza attıklarını belirten Kaymakam Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yerel seçimlerin ardından göreve gelen muhtarlarımız ağır bir yük aldılar. Bu yükü en iyi şekilde taşıyabilmelerine yardımcı olmak amacıyla böyle bir seminere ihtiyaç duyuldu. İhtiyaçlarınız doğrultusunda her zaman sizlerin yanındayız. Bizler de bunun için bu görevlerdeyiz. En kısa zamanda profesyonel bir şekilde hizmet vermenizi hedefliyoruz. Karşılaştığınız sorunlarda ne zaman, nereye ve ne şekilde başvuracağınız konusunda da bilgileneceksiniz.  Çağımız iletişim ve bilgi yönünden hızla gelişiyor. Bu seminer de bu hıza ayak uydurmamıza imkan sağlayacak. Biz her an sizinle birlikteyiz, yanınızdayız ve sizleri de yanımızda görmek istiyoruz” Yapılan konuşmaların ardından Meram Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdür Vekili Hüseyin Vural tarafından mahalle muhtarlarına görevleri boyunca ihtiyaç duyacakları, hizmet ve iletişim yöntemleri anlatıldı.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.