Muhammet Yürükuslu Tesisleri açıldı

Muhammet Yürükuslu Tesisleri açıldı

Konyasporlu Muhammed Yürükuslu’nun adına Meram Belediyesi tarafından Aşkan Mahallesi’nde yaptırılan spor tesisleri törenle açıldı.Törene Yürükuslu’nun babası ve eşi de katıldı

Meram Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Kompleksi düzenlenen törenle açıldı. Kompleksin şehrin yüz akı yatırımlarından biri olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram’ın son 5 yıllık döneminde gerçekleştirdiği yatırımlarla örnek alınan bir belediye haline geldiğini belirtti. ‘Bizler inşa ve hizmet erleriyiz. O yüzden her anımızda Meram’ı dertlendik’ diyen Başkan Toru bu açılışta bir sözünü daha yerine getirdi ve tesisle birlikte ‘Konyaspor Kupa Anıtı’nın da açılışını gerçekleştirdi. 

“TESİS, ŞEHRİMİZİN YÜZ AKI YATIRIMLARINDAN BİRİ OLDU”

Gösterimden sonra protokol konuşmalarına geçildi. Göreve geldikleri günden bugüne sürekli olarak ilçeye yeni yatırımlar kazandırmanın heyecanı taşıdıklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yine aynı aşk, heyecan ve şevkle Aşkan ‘Muhammet Yürükuslu Spor Kompleksi’nin yapımını gerçekleştirdiklerini belirtti. Modern bir anlayışla tasarımlanan merkezin, genç sporcularımızın yetişmesinde büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Fatma Toru,  “Türk futboluna hizmet eden ve geçtiğimiz yıl ebediyete uğurladığımız Muhammet Yürükuslu’nun adı ile tesisimizi onurlandırdık. Centilmenliğin, doğruluğun, dürüstlüğün kısacası sporun yanı sıra iyi ahlakı da şahsında toplayan merhum Yürükuslu’yu; gençlerimize, sporcularımıza örnek göstermek istedik. 2017 yılında inşaatına başladığımız 12 bin 400 m²’lik bir arsa üzerinde, 3 bin 945 m² inşaat alanına sahip olan spor merkezimizde 2 kapalı, 1 açık olmak üzere toplam 3 adet tenis kortu, 7 kulvarlı okçuluk alanı, badminton sahası ve fitness merkezi, spinning stüdyosu, trambolin stüdyosu, masa tenisi, kafeterya, basketbol ve voleybol sahaları yer almaktadır. Spor Kompleksi, bu özellikleriyle Meram’ın dolayısıyla şehrimizin yüz akı bir yatırımıdır” diye konuştu.

 “BU MİLLET HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR”

Son olarak kürsüye gelen Konya Valisi Cüneyd Orhan Toprak ta, 5 aydır Başkan Fatma Toru ile birlikte çalıştıklarını hatırlatarak, “Önemli olan vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu yatırımları kazandırmak ve görev alanımızı ihya etmek için gece gündüz demeden çaba sarf etmektir. Fatma Başkan bunun bilincinde olarak ilçesine büyük hizmetler kazandırmış bir isim. Birbirinden değerli eserler verdi Meram’a. Bunlar için teşekkür etmek istiyorum. Yeni gelecek arkadaşımız da aynı duyarlılıkla halka hizmetin Hakk’a hizmet anlayışıyla bayrağı daha ileriye götürmek için çalışacak. Çünkü bu millet her şeyin en güzeline layıktır” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Fatma Toru, Muhammet Yürükuslu’nun eşi Raziye Yürükuslu’ya ve babası Seyit Ali Yürükuslu’ya hediye takdim etti. Ayrıca Spor Kompleksine yapılan ve Konyaspor’un kazandığı Türkiye Kupası ve Süper Kupa’nın anısına Meram Belediyesi tarafından yaptırılan Çift başlı kartal abidesinin sanatçıları ile kompleksin mimarlarına da çeşitli hediyeler takdim edildi. Daha sonra gerçekleştirilen açılışın ardından protokol üyeleri yeni tesisi gezdiler.

Konya protokolünün hazır bulunduğu tesis açılışına Atiker Konyaspor’u temsilen Başkan Yardımcıları Okay Tınkır, Zahir Renklibay, Asbaşkanlar Mehmet Günbaş, Mustafa Aydınalp, Recep Çınar, Bünyamin Sarıtaş, yönetim kurulu üyeleri Uğur Öncan, Hüsamettin Küçükmeral ile kulüp müdürü Bahri Bıçakçı katıldı.

Tesisin önünde ayrıca Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun Atiker Konyaspor’un Türkiye Kupasını kazanmasının ardından söz verdiği çift başlı kartalın da bulunduğu anıt yer alıyor.240_880x440-002.jpgmuhammet-yurukuslu.jpgyurukuslu-esi.jpgkonyaspor-yonetimi.jpgkartal-aniti.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.