Mudanya'ya Ab'den Medya Hibesi

Mudanya'ya Ab'den Medya Hibesi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde faaliyet gösteren Mudanya Gazeteciler Derneği'nin (MGD) Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyalogu III-Medya Hibe Programı kapsamında hazırladığı 'Yerel Medyanın AB ile Uyumu' adlı proje hayata...

Bursa'nın Mudanya ilçesinde faaliyet gösteren Mudanya Gazeteciler Derneği'nin (MGD) Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyalogu III-Medya Hibe Programı kapsamında hazırladığı 'Yerel Medyanın AB ile Uyumu' adlı proje hayata geçti.

Türkiye’de hibe almaya hak kazanan 16 dernekten biri olan MGD’nin 15 ay sürecek projesi kapsamında, Bulgaristan ve İngiltere’de çeşitli temaslarda bulunacak yerel gazeteciler, hem mesleki hem kültürel ziyaretlerle kültürlerarası diyaloga katkı sağlayacaklar.

MGD Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Gerçekçi, toplam bütçesi 93 bin 733,70 Euro olan projenin yüzde 90’ının T.C Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nden hibe olarak geleceğini, yüzde 10’luk kısmının ise dernek tarafından karşılanacağını bildirdi. Gerçekçi; Bulgar Gazeteciler Birliği ortaklığında, Mudanya Turizm İşletmecileri ve Otelciler Birliği Derneği’nin iştirak ettiği proje kapsamında, AB’nin sektöre katkısı ve medya aktörlerinin kariyer gelişimine katkı sunmayı amaçladıklarını kaydetti. Gerçekçi, üyelerin, yazılı ve görsel medya konusunda AB standartlarını da yerinde gözlemleyeceklerini söyledi.

BULGARİSTAN’DA BELGESEL

İlk faaliyetlerini; 11-18 Ocak 2015 tarihleri arasında Bulgaristan'ın başkenti Sofya’ya yapacakları ziyaretle gerçekleştireceklerini belirten MGD Başkanı Yavuz Gerçekçi, başta dernek üyeleri olmak üzere, aralarında Bursa ve Mudanya’dan protokol ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan 45 kişilik grupla Bulgaristan’a gideceklerini anlattı. Gerçekçi, şöyle dedi:

"Ziyaretlerde, AB öncesi ve sonrasındaki ülkedeki değişimi içeren medya kuruluşlarının arşivlerinden yararlanarak hazırlanacak belgesel filmin de startını vereceğiz. Konuyla ilgili Kasım ayı içerisinde Proje Koordinatörü Hüseyin Türker ve proje izleme ekibinden MGD Üyesi Erdoğan Paçin ile birlikte Bulgaristan’a gittik, burada Bulgar Gazeteciler Birliği Başkanı Snezhana Todorova ile faaliyet programının detayları hakkında da konuştuk." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.