Milyonlarca vatandaşa müjdeli haber! Maaşlara bu tarihte ara zam yapılacak

Milyonlarca vatandaşa müjdeli haber! Maaşlara bu tarihte ara zam yapılacak

Türkiye'de enflasyonun etkisiyle alım gücü düştü. Bu durumdan en çok şikayet edenler asgari ücretliler ve emekliler. Maaşlara bu tarihte ara zam yapılacağı konuşuluyor.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat devam ediyor. Yeni yılla birlikte asgari ücrete, emekli maaşına ve memur maaşlarına zam yapıldı. Bu zam kısa sürede enflasyon karşısında eridi. Vatandaş maaşlara yeni bir zam yapılması gerektiğini düşünüyor. Ara zam talebinde ise çok dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

emekli-maas.jpg

Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

"Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır."

maas2.webp

EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİLERE MÜJDE

Bu açıklamaları duyan milyonlarca emekli çok sevindi. Enflasyon kaybının telafi edileceği tarih ise Temmuz olarak belirtildi. Asgari ücretliler için henüz böyle bir karar yok ancak beklenti devam ediyor. Ekonomi uzmanlarına göre asgari ücrete de Temmuz ayında ara zam yapılabilir.

maas.webp

Kaynak:Haber Merkezi