Millet için ittifaka hazırız

Millet için ittifaka hazırız

'Gündem Türkiye' programında usta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “ Hedefimiz, duruşumuz bir olursa, bütün partilerle ittifak kurabiliriz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, önceki akşam Kanal 42’ye konuk oldu. Aynı anda yaklaşık 30 televizyon kanalından canlı yayınlanan ve Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan’ınmoderatörlüğünde gerçekleştirilen Gündem Türkiye programında Anadolu Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yenikaynak, Konya Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay, Anadolu’da Bugün Gazetesi Mustafa Ekmekçioğlu ve Gazeteci-Yazar Kezban Bayık’ın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, başta ittifak konusu olmak üzere farklı konularda değerlendirmelerde bulundu.

ZIT KUTUPLAR BİRLEŞEBİLİR

Saadet Partisi’nin diğer partilerle ittifaka sıcak baktığını ancak belirli şartların sağlanması gerektiğini dile getiren Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Geçmişte bakış açısı ve dünya görüşü itibariyle en uç noktalarda olduğunu düşündüğümüz partilerin ittifak kurabildiklerini siyasi tarihimiz kayıt altına aldı. 1970’li yıllarda Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’ın kurduğu Milli Selamet Partisi ile CHP arasında bir ittifak kurulmuş, dönemin CHP lideri Bülent Ecevit ile birlikte çalışılmıştı. Kıbrıs Barış Harekatı da bu dönemde yapıldı. Bu da gösteriyor ki, ortak amaçlar etrafında zıt kutuplar birleşebilir” ifadelerini kullandı. Bugün de siyasi partiler arasında ittifakın sağlanabileceğini kaydeden Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Biz diğer partilerle ittifak kurmaya açığız. Ancak bunun hemen öncesinde şunu söylemek gerekir. Partilerle ittifaktan ziyade, milletle ittifak kurmak önemlidir. Bizim amacımız da derdimiz de milletimizle ittifak kurmaktır. Bizim kırmızı çizgilerimiz var. Bunları herkes iyi biliyor. Bu kırmızı çizgilerimizin dışına çıkılmaması halinde, a veya b partisi fark etmez. Amacımız bir, hedefimiz bir, duruşumuz bir olursa, bütün partilerle ittifak kurabiliriz” diye konuştu.

4.20150316095704.jpg

İKTİDARIMIZDA TEK KURŞUN SIKILMADI

Gazetecilerin, yeni bir anayasa ve bu süreçte çözüm sürecine ilişkin daha somut adımlar atılması konusundaki sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Kamalak, “1994 yılında Erbakan Hocam, seçim mitingleri çerçevesinde Bingöl’de tarihe geçecek bir konuşma yapmıştı. Bu konuşmasında aslında bugünlere ve hatta yarınlara işaret ediyordu. Bugün bakıyorsunuz çözüm süreci çözüm süreci denilip duruluyor. Ama ne yapılıyor, bilen var mı? Bu süreç nereye gidiyor, nasıl ilerliyor, bilinmiyor. Çözüm süreci söylemlerini ortaya atanlara sorduğunuz zaman onlardan da tatmin edici bir yanıt alamıyorsunuz. Ben size söyleyeyim, çözüm sadece Milli Görüş’te. Geçmişte Milli Görüş iktidarında bunun örneğini yaşamıştık. Bizim iktidarımızda tek kurşun sıkılmadı, tek iç karışıklık, kavga, gürültü çıkmadı. Ortadoğu’da tek damla kan akmadı. Ülkemiz refaha kavuştu. Bunları hep birlikte yaşadık. Milli Görüş iktidarı, başarısız olduğu için değil, başarılı olduğu için devrildi” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum