Meşhur Türk firması 563 milyon lira borçla iflas etti! 2 araç dışında mal varlığı kalmadı

Meşhur Türk firması 563 milyon lira borçla iflas etti! 2 araç dışında mal varlığı kalmadı

Türkiye'nin en meşhur kargo firmaları arasında yer alan GKN resmen iflas etti. 563 milyon lira borcu olan firmanın 2 araç dışında hiçbir mal varlığı bulunmuyor.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Türkiye ve dünya genelinde iflas eden firma sayısı arttı. Son yıllarda faiz oranlarının artırılmasıyla işletmelerin krediye ulaşması zorlaştı. Bu durumdan kurtulmak için firmalar halka arz yöntemini tercih ediyor.

iflas-333.webp

Bazıları ise nakit para akışını sağlamak için bünyesinde yer alan gayrimenkulleri satıyor. Buna rağmen işin içinden çıkamayanlar ise konkordato ilan ederek borçlarını yapılandırıyor.

gkn-iflas-3.jpg

Konkordato sürecini başarıyla tamamlayamayanlar iflas ediyor. Son olarak Türkiye'nin en büyük kargo firmalarından birisi olan GKN Kargo iflas etti. Piyasaya 563 milyon lira borcu olan firmanın iflası büyük yankı uyandırdı. GKN Kargo'nun bu kadar borç karşısında mal varlığının 2 araç olması şaşırttı.

gkn-iflas.jpg

Firma için kritik duruşma dün yapıldı. Duruşmada, GKN Kargo avukatları yanı sıra çok sayıda alacaklı şirket avukatı katıldı. Şirket avukatları, kesin mühlet talebinde bulundu. Mahkeme, GKN Kargo Lojistik Depo Şirketi’nin iflasına karar verdi.

gkn-iflas-333.jpg

Karar, bu zamana kadar, en kısa sürede iflasla sonuçlanan konkordato dosyası olarak kayıtlara girdi. Tasfiye sürecine geçilen şirketin borcu ise 563 milyon lira seviyesinde. Kayıtlı 2 araç dışında hiçbir mal varlığı bulunmayan GKN Kargo bu durumuyla herkesi şaşırttı.

Kaynak:Haber Merkezi