Meb'de Öğrencinin Nakil Sorunu Sürüyor

Meb'de Öğrencinin Nakil Sorunu Sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-okul sisteminden kaynaklanan sorundan dolayı öğrencilerin nakli yapılamıyor. Adana’da, lise öğrencisi kızının okul kaydını İskenderun’dan Adana’ya getirmek isteyen genç kadın, Milli Eğitim Bakanlığı...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-okul sisteminden kaynaklanan sorundan dolayı öğrencilerin nakli yapılamıyor. Adana’da, lise öğrencisi kızının okul kaydını İskenderun’dan Adana’ya getirmek isteyen genç kadın, Milli Eğitim Bakanlığı 147 hattından il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurmadığı ilgili yer kalmadığını belirtti. Fatma Şimşek, “Ne yapacağımızı bilemez haldeyim, kızım okumak istiyor ancak kimse kayıt yapmıyor.” diyerek, yetkililere tepki gösterdi.

Fatma Şimşek, İskenderun’dan ayrılıp memleketi Adana’ya geldi. Merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi'ne yerleşen Şimşek, kızı 15 yaşındaki Seçil Şimşek’in naklini de İskenderun İmam Hatip Anadolu Lisesi’nden buraya aldırmak istedi. Genç kadının, yaklaşık bir aydan bu yana başvurmadığı makam kalmadı. Ancak, lise 1’e giden kızının naklini şu ana kadar Adana’ya getiremedi. Nakil için İskenderun’daki okula dilekçe veren Fatma Şimşek, bir hafta sonra kendisine sonuç alabileceğinin söylendiğini ancak okul başlayalı 15 gün olmasına rağmen çözüm bulunmadığını bildirdi.

Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 147 hattını arayıp, nakille ilgili yaşadığı sıkıntıyı anlattığını, onların da okula yönlendirme yaptıklarını ancak şu ana kadar kızı Seçil’in Adana’da herhangi bir okula naklinin gerçekleştirilmediğini anlattı. Fatma Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kız çocukları okuyacak’ dediğini hatırlatarak, “Benim çocuğum okuyamayacak. Okula başlayamadı, misafir olarak bile kabul etmediler.” dedi.

Durumunu okula ilettiğinde, suçu bakanlığa attıklarını dile getiren Şimşek, bir aydan bu yana nakil işlemleri ile uğraştığını anlatarak, “Herkes birbirine topu atıyor. Çaresizlik içindeyim, yapacağım hiçbir şey yok. Benim sorunumu kim halledecek. Bu durumda ne yapacağımı bilemiyorum.” diye konuştu.

İskenderun İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde okurken, Adana’ya gelmek zorunda kalan 9. sınıf öğrencisi Seçil Şimşek ise okumak istediğini belirterek, “Sadece okumak istiyorum. Okuma hakkımı elimden aldılar benim. Derse giremiyorum, misafir öğrenci olarak alsalar. Ne olursa olsun ben çalışacağım, okuyacağım. Biz şu anda ortada kaldık.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.