Mahkemede, Ayrı Yaşadığı Eşi Tarafından Öldürülen Sedef İçin Adalet İstediler

Mahkemede, Ayrı Yaşadığı Eşi Tarafından Öldürülen Sedef İçin Adalet İstediler

Muğla'da, aynı otomobil içinde gördüğü ayrı yaşadığı eşi 26 yaşındaki Sedef Berberoğlu ve eşinin patronunun yeğeni 18 yaşındaki Abdullah Tekin'i pompalı tüfekle öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen...

Muğla'da, aynı otomobil içinde gördüğü ayrı yaşadığı eşi 26 yaşındaki Sedef Berberoğlu ve eşinin patronunun yeğeni 18 yaşındaki Abdullah Tekin'i pompalı tüfekle öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen 37 yaşındaki L.S.B., hâkim karşısına çıktı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi çok sayıda bayan, duruşma öncesinde adliye önünde eylem yapıp, sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi. Bayanlar, 'Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin' yazılı pankart açarak, 'Adalet bizim susmayacağız', 'Kadın cinayetlerini durduracağız', 'Sedef için adalet istiyoruz' sloganları attı.

Platform adına açıklama yapan Ayşe Millia, hakkında koruma kararı çıkartılan Sedef'in, gerçekte korunmadığı için öldürüldüğünü söyledi. Koruma kararını defalarca kez ihlal eden zanlıya hapis cezası verildiğini belirten Millia, "Ancak polis bulamadığını iddia ederek, hapis cezasını uygulamadı. Katil Sedef kardeşimizle birlikte o an yanında bulunan Abdullah Tekin'i katletti. Bizler, Sedef kardeşimizin katilinin en ağır cezayı alması için buradayız. Bir yandan AKP hükümeti kadın cinayetlerini durduracak önlemler almazken, diğer yandan da kadın cinayetlerini haklı göstermeye çalışıyor. Kadın cinayetlerini durdurmak için kadın hareketinin acil taleplerini buradan tekrar ediyoruz. Cumhurbaşkanı, başbakan ve meclisteki bütün parti liderleri kadına yönelik şiddeti kınamak zorundadır. 6284 sayılı koruma kanunu etkin uygulanmak zorundadır. Ceza kanununda caydırıcı ceza olmak zorundadır. Kadın Bakanlığı kurulmak zorundadır, cinsiyet ve cinsel yönelim eşitliğini esas alan yeni Anayasa olmak zorundadır. Kadınların öldürülmediği, insanca yaşayabildiği günler kurana kadar, mücadeleye devam." dedi.

Eyleme, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun yanı sıra Emekçi Kadın Partili kadınlar, Ege 78’liler Derneği, CHP’li kadınlar ve Karya Kadın Derneği destek verdi. Eylemin ardından bayanlar, dördüncü kez hâkim karşısına çıkan tutuklu sanık L.S.B. duruşmasını takip etti. Duruşmaya, öldürülen Sedef Berberoğlu'nun annesi Gülendar Kan ve avukatı ile sanık vekilleri de katıldı.

-OLAY-

Muğla'da çalıştığı gıda ürünleri pazarlama işinden çıkartılınca maddi sıkıntı yaşayan L.S.B., bu nedenle ayrı yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu'nu, geçen 13 Eylül 2013 gecesi Muğla-Marmaris Karayolu Sakartepe Mevkisi'nde 48 NR 960 plakalı otomobilde 33 yaşındaki O.D. ve Abdullah Tekin ile görmüştü. Bunun üzerine otomobilinden pompalı tüfeğini alan L.S.B., eşi Sedef Berberoğlu ve yanındaki eşinin patronunun yeğeni olan Abdullan Tekin'e öldürmüştü. L.S.B., olayın ardından polise teslim oldu ve mahkemece tutuklanmıştı. Çifte cinayet zanlısı L.S.B., hakkında Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden "Kasten ve tasarlayarak öldürmek' suçundan iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.