Ligden çekildi

Ligden çekildi

TBF, Konyaspor Basketbol’un ligden çekildiğini resmen açıkladı. Küme düşen yeşil-beyazlı ekipte yönetimin görevi bırakması ve takıma yeni yönetimin talip olmaması sonucunda Konyaspor ligden çekilme kararı aldı

Türkiye Basketbol Federasyonu  Konyaspor Basketbol’un ligden çekildiğini  yaptığı resmi açıklama ile duyurdu. 2016-2017 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) yer alacak olan Konyaspor Basketbol Kulübü, Federasyona bir yazı göndererek faaliyetlerini durdurduğunu ve önümüzdeki sezon ligde yer alamayacağını bildirmiştir. TBF’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Konyaspor Basketbol’un bu başvurusunu onaylamış ve yerine TB2L Final Grubu’nda üçüncü sırada yer alan İstanbulspor Beylikdüzü’nü davet etmiştir. İstanbulspor Beylikdüzü kulübü bu davete olumlu yanıt vermiştir. Bu nedenle; 2016-17 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) Konyaspor Basketbol yerine İstanbulspor Beylikdüzü yer alacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız”.

SALONLAR BOŞ KALDI

Konyaspor Basketbol’un da  ligden çekilmesi ile birlikte  salonlar yeni sezonda boş kalacak. Geçtiğimiz sezon yeşil-beyazlı ekibin maçlarında salonu dolduran Konyalı basketbol severler artık bu heyecanı yaşayamayacak.  Türkiye Basketbol 1.Lig’e düşen ekibi Torku Konyaspor’un lige katılmayacağını açıklamasının ardından  Türkiye Basketbol İkinci Lig’de mücadele eden Selçuklu Belediyesi, Konya’yı basketbolda temsil eden  tek kulüp  oldu. Yıllardır Konya basketbolunun lokomotif takımı olan Konyaspor Basketbol, şehrin ilgisizliği yüzünden, maddi sebeplerden ötürü geride kalan sezonda küme düştü. Genel kurul kararı alan yeşil-beyazlı kulüpte yönetime talip olan kimse çıkmadığı için kulüp kapısına kilit vurdu. Geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden Selçuklu Belediyesi’nin de yeni sezonda küçülmeye gideceği konuşuluyor.  

BİR ÇOK İL SALON SIKINTISI ÇEKİYOR

Basketbol liglerinden mücadele eden bir çok il takımı salon sıkıntısı yaşarken Konya, bu noktada en  şanslı iller arasında bulunuyor. Giresun, Balıkesir ve bir çok şehir basketbolda salon sıkıntısı yaşarken   Konya üst düzey  3 kapalı spor salonuna sahip. U18 Avrupa Şampiyonası’na da ev sahipliği yapan 10 bin kişilik Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi, Türkiye’nin en modern salonları arasında yer alıyor. Bu salonun yanı sıra Konya’da 3bin 800 kişilik Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ile 2 bin 500 kişilik Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu bulunuyor. Bu üç salonda da her türlü teknik altyapı ve donanım mevcut ve Süper Lig maçları oynanabilecek durumda bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.