Kurtulmuş: Eski Türkiye’de Zulüm Ve Devlet Eliyle Kitlelere Baskı Vardı

Kurtulmuş: Eski Türkiye’de Zulüm Ve Devlet Eliyle Kitlelere Baskı Vardı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni Türkiye’de ceberut devlet anlayışından kerim devlet anlayışına doğru gidildiğini ileri sürdü. Kurtulmuş, “Eski Türkiye’de hepiniz biliyorsunuz baskı vardı, zulüm vardı, haksızlık vardı,...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni Türkiye’de ceberut devlet anlayışından kerim devlet anlayışına doğru gidildiğini ileri sürdü. Kurtulmuş, “Eski Türkiye’de hepiniz biliyorsunuz baskı vardı, zulüm vardı, haksızlık vardı, devlet eliyle büyük kitlelerin baskı altında tutulması vardı. Yeni Türkiye’deki en önemli gelişme, devlet zihniyetinin değişmesidir.” dedi.

İstanbul’da yapılan '6. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Foromu’na katılan Numan Kurtulmuş, yeni Türkiye ile eski Türkiye arasındaki farkları sıraladı. Yeni Türkiye’nin inşasıyla birlikte yeni Ortadoğu’nun başlangıcı da olacağını ifade eden Kurtulmuş, “Yeni Ortadoğu’da İslam medeniyetinin barış içerisinde, adalet içerisinde, özgürlük içerisinde yeni bir temsilini yapmayı başaracaktır. Bu çerçevede üçüncü büyük koşunun başlangıcı yeni Türkiye’nin inşasıdır. Biz onun için yeni Türkiye’yi sadece Türkiye ile ilgili bir gelişme olarak görmüyoruz. Eski Türkiye’de hepiniz biliyorsunuz baskı vardı, zulüm vardı, haksızlık vardı, devlet eliyle büyük kitlelerin baskı altında tutulması vardı. Eski Türkiye’de insanların başörtüsüne müsaade etmeyen bir devlet zihniyeti vardı. Eski Türkiye’de insanların anadili ile konuşmasına müsaade etmeyen bir Türkiye vardı. Eski Türkiye’de insanların gayri Müslim yurttaşlarımızın haklarını, hukukunu kısıtlayan mesela onların vakıflarının mal varlığına el koyan bir Türkiye vardı. Bana derseniz ki Türkiye’deki son 10-15 yıldır yaşanan en önemli gelişme nedir derseniz? Size köprüleri, hastaneleri, yolları, havaalanlarını, yeni üniversiteleri saymam. Bunlar zaten ortada görüyorsunuz. Türkiye’deki en önemli gelişme devlet zihniyetinin değişmesidir. Ceberut devlet anlayışından kerim devlet anlayışına doğru Türkiye’nin gitmekte oluşudur.” diye konuştu.

‘BUGÜNKÜ SAVAŞLARDAN VE ÇATIŞMALARDAN BİZ SORUMLU DEĞİLİZ’

Dünyanın büyük bir değişim yaşadığını kaydeden Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Bu değişim sürecinde İslam coğrafyası ve İslam dünyası olarak başımız dik bir şekilde durmak durumundayız. Bizim bu günkü sonuçlardan, yeryüzündeki bugünkü savaşlardan, kıtlıklardan, açlıklardan, hoşgörüsüzlüklerden, çatışmalardan bizler sorumlu değiliz. İslam coğrafyasının sorumlu olduğu alan kendi medeniyetini 21. Yüzyıla yeniden takdim etmek, bütün insanlığa barış, adalet ve insanlık dini olan ve bu dün çerçevesinde yoğrulmuş olan bu büyük medeniyeti günümüz şartlarında takdim etmek ve anlatmaktır.”

Bu arada, hızlı konuşmasından dolayı uyarılan Kurtulmuş, anında tercüme yapan görevlilerin zorluk çektiğini belirterek konuşmasına aralıklarla devam etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.