Kurban Pazarında Dolandırıcılığa Karşı Sahte Para Tanıma Kalemi Çözümü

Kurban Pazarında Dolandırıcılığa Karşı Sahte Para Tanıma Kalemi Çözümü

Hareketlenen kurban pazarlarında dolandırıcılığa karşı alıcı ve satıcılar uyarıldı. Antalya'nın Manavgat ilçesinde de polis, kalpazanlık olaylarına karşı hayvan bin adet sahte para tanıma kalemi dağıtıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü...

Hareketlenen kurban pazarlarında dolandırıcılığa karşı alıcı ve satıcılar uyarıldı. Antalya'nın Manavgat ilçesinde de polis, kalpazanlık olaylarına karşı hayvan bin adet sahte para tanıma kalemi dağıtıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ile Manavgat Esnaf Sanatkarlar Odası(MESO) 'Güvenli Sokaklar Gülen Yüzler' projesi kapsamında dolandırıcılara karşı uyanık olunması uyarısı yapıldı.

Emniyet Müdürü Ercan İlhan, Müdür Yardımcısı Orhan Tezcan, Toplum Destekli Büro Amirliği polisleri ve MESO Başkanı Hasan Çelik, Kavaklı Mezarlığı yanına kurulan kurban pazarını gezdi. Halkı olası kalpazanlık olaylarına karşı uyaran Emniyet Müdürü Ercan İlhan, sahte para kalemlerle sahte dolar, Euro ve Türk lirası üzerinde uygulamalı bilgilendirmede bulundu.

Proje ile kurbanlık satıcılarının, Kurban Bayramı öncesi sahtekar, dolandırıcı ve kalpazanlara kurban olmamaları için hayata geçirdiklerini anlatan İlhan, "Mümkün olduğu kadar Türk lirası ile alış veriş yapılmalı. Döviz tercih edilmemelidir. Kendini resmi görevli olarak veya herhangi bir ünvan ile tanıtarak yada toplumda tanınmış kişilerin adını vererek veresiye alışveriş yapmak veya borç para almak isteyen şahıslara güvenmeyiniz. Alışverişlerinizde tanımadığınız kişilerden almış olduğunuz çek ve senetlerin çalıntı olabileceğini göz önünde bulundurarak ilgili bankadan teyit ediniz. Tanımadığınız kişilerin sizlere 'Biz daha ucuza, daha iyi kurbanlıklar var' diyerek ara sokaklara yada değişik yerlere götürmesine izin vermeyiniz. Sahte olmasından şüphelenilen paralar, gerçek olduğundan emin olunan diğer paralar ile karıştırılmamalı, paralar üzerindeki emniyet şeridi, kabarma baskı ve filigran gibi güvenlik önlemleri dikkatlice incelenmeli. Bir durumla karşılaşıldığında da acil bir şekilde 155 Polis İmdat telefonu aranmalı." diye konuştu.

MESO Başkanı Hasan Çelik'te yaptığı açıklamada, kurbanlık satıcılarının bir yıllık emek ve gayretlerinin boşa gitmemesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü ile böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Çelik, kurbanlık satıcılarının emeklerinin zayi olmaması için alışverişte para alımında dikkatli ve uyanık olmaları uyarısında bulundu.

Kurbanlık satıcısı Ali Süzen'de MESO Başkanı Çelik ile İlçe Emniyet Müdürü İlhan'a bilgilendirmeleri için teşekkür etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.