Kulluk: Taraflı tarafsız herkes isyan etti

Kulluk: Taraflı tarafsız herkes isyan etti

Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Hilmi Kulluk Fenerbahçe maçı sonrasında gündemi değerlendirdi. Kulluk maçta gösterilen hakem yönetimini eleştirdi

Kulluk açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

Geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığımız müsabaka, öncesi ve sonrasında yaşananlar nedeniyle bir hayli konuşuldu, tartışıldı, üzerine yorumlar yapıldı.

Özellikle Martin Skrtel’in oyuncumuz Zuta’ya yaptığı kasıtlı müdahalenin kırmızı yerine sarı kartla geçiştirilmesi taraflı tarafsız herkesi isyan ettirdi. Dünyanın neresinde olursanız olun bu hareketin karşılığının kırmızı kart olduğu ve VAR hakemlerinin neden bu pozisyon için müsabakanın baş hakemini uyarmadığı en çok eleştirilen konuların başında yer aldı.

Maç oynanmadan önce yapılan hamlelere binaen kulübümüz tarafından yapılan açıklamada ilgili tüm  kurumların dikkatini bu müsabakaya yoğunlaştırmasını istemiş ve sadece sahada ortaya konan futbolun konuşulmasını arzu etiğimizi belirtmiştik. Maalesef yine maçın sonucunu etkileyen hatalar yapıldı ve ne yazık ki bu hatalar başta camiamız olmak üzere bütün spor kamuoyunun vicdanını yaraladı. 

Hafta sonu Fenerbahçe’yle oynadığımız maçla ilgili yapılan tüm yorumlarda ve müsabaka değerlendirme yazılarında görüldüğü üzere rakibimizin müsabakanın 13.dakikasında 10 kişi kalması gerekiyordu.  Ancak böyle olmadı maalesef herkesin sarı kart üzerinde ittifak ettiği bir pozisyonda futbolcumuz Jahovic’e VAR hakemlerinin uyarısıyla kırmızı kart gösterildi. 

Skrtel'in pozisyonunun gereği yapılmadı. Rakibimiz maçı 11 kişiyle tamamladı. Ne yazık ki oyun kuralları farklı yorumlandı ve herkesin gözü önünde yaşananlar nedeniyle takımımız Kadıköy’de iki puan bırakmak zorunda kaldı. Bu anlamda galibiyeti kaçırdığımız için gerçekten üzgünüz. Bu maçın özelinde burada asıl tartışılması gereken konunun 13 ve 33. Dakikalarda VAR hakemlerinin tutumunun olduğunu düşünüyoruz. Zaten pozisyonlarla ilgili sözü olan herkesin bizimle aynı düşüncede olduğunu görüyoruz.

Öte yandan bir kişi eksik olmamıza rağmen en az ev sahibi takım kadar koşan, pozisyonlara giren, golü bulan, saha ve seyirci avantajlarını elinde tutan bir rakibe karşı nasıl mücadele edilmesi gerekiyorsa bunun en güzel örneğini tüm Türkiye’ye gösteren, teknik heyetimizi ve futbolcularımızı ortaya koydukları sıra dışı mücadele için tek tek kutluyoruz.

Bizleri deplasmanda yalnız bırakmayan ve tribünleri dolduran taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Son olarak futbolcumuz Adis Jahovic’e gösterilen kırmızı kartla ilgili spor kamuoyunun vicdanını tamir edecek bir kararın çıkmasını, bütün iyi niyetimizle bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum