Kredi kartı kullananlara kötü haber! Taksit dönemi bitti

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Taksit dönemi bitti

Türkiye'de kredi kartı kullananlara kötü haber verildi. Buna göre kredi kartına taksit sayısı düşürüldü.

Türkiye genelinde vatandaş ay sonunu zor getiriyor. Temel ihtiyaçlarını bile kredi kartıyla satın alan vatandaşlar, taksitle alışverişe bağımlı hale geldi. Özellikle beyaz eşya, telefon ve mobilya gibi ürünleri satın alanlar taksit yöntemine başvuruyor. Eskiden kredi kartına faizsiz 12 taksit yapan bankalar şimdilerde taksit yapmaktan kaçınır hale geldi.

kart-2.jpg

Uzun süredir enflasyonu düşürmek için gündeme getirilen kredi ve kredi kartı kısıtlamalarına yenileri eklendi. Kredi kartı kullanıcılarının limitleri düşürülmeye başlandı. Azami taksit sayısı 12'den 3'e kadar indirildi. Kurumsal kredi kartları için de limitlerin sınırlandırıldığı bildirildi.

kart.webp

Merkez Bankası’nın, bankalara nakit avans taksit sınırına dair yazılı bir talimat göndermediği, sözlü yönlendirme yaptığı iddia ediliyor. Piyasaya taksit sınırlaması yansımaya başladı. Birçok firma sattığı ürüne en fazla 3 taksit yapıyor. 3'ten fazla olan taksitler için vade farkı talep ediliyor. Vatandaş ise taksit sayılarının düşürülmesine tepki gösteriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum