Köyler Altyapıya Kavuşturuluyor

Köyler Altyapıya Kavuşturuluyor

Türkiye'nin en fazla göç veren illeri arasında ilk sıralarda bulunan Yozgat'ta köyden şehre göçün önüne geçilebilmesi amacıyla kırsal yerleşim alanlarının altyapı sorunlarının giderilmesi çalışmaları devam ediyor. Yozgat Valisi Abdülkadir...

Türkiye'nin en fazla göç veren illeri arasında ilk sıralarda bulunan Yozgat'ta köyden şehre göçün önüne geçilebilmesi amacıyla kırsal yerleşim alanlarının altyapı sorunlarının giderilmesi çalışmaları devam ediyor.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, kırsal yaşam alanlarında altyapı çalışmalarının yanında köy içi iyileştirme çalışmaları yapıldığını, köylerde yaşayan çocukların oynamaları için oyun parkları da kurulduğunu söyledi. Bu yıl programa alınan 79 oyun grubunun köylerde belirlenen alanlara kurulmaya devam ettiğini bildiren Vali Yazıcı, önceki yıllarda ise 180 çocuk oyun parkının kırsal alanlara kurulduğunu, böylece 264 çocuk oyun grubunun köylerde tesis edilmiş olunacağını ifade etti.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, köylerin en önemli sorunlarının başında ulaşımın bulunduğunu hatırlatarak, köy yollarındaki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini, yağışlar başlamadan programa alınan yolların bitirilmesine çalışıldığını kaydetti. Vali Yazıcı, köy yollarının iyileştirilmesi kapsamında bu yıl toplam 12 milyon 183 bin liralık bir harcamayla 95 kilometre birinci kat, 302 kilometre ikinci kat olmak üzere toplam 397 kilometre yol çalışmasının gerçekleştirileceğini anlattı.

Vali Yazıcı, bu yıl 25 köyün içme suyu sorununun çözümlenmesi için 674 bin liralık bir harcama yapılacağını, yatırım programına alınıp, çalışmaları devam eden 29 köyün ise 2 milyon 689 bin liralık harcama ile kanalizasyona kavuşturulacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.