Konyaspor’da büyük değişiklik

Konyaspor’da büyük değişiklik

Atiker Konyaspor yeni sezona yeni bir kadro ve yeni bir futbol anlayışla merhaba diyecek.

Yeşil-beyazlı ekip şuana kadar 9 isimle anlaşırken bunların dışında genç transferler de gerçekleştirdi. Geçtiğimiz sezon balkan ülkelerinden transfer yapan Atiker Konyaspor bu sezon genellikle Afrikalı oyuncu tercihinde bulundu 

Yeni sezon 3 kulvarda zorlu bir mücadele verecek  Atiker Konyaspor şuana kadar kadrosunu 9 isimle takviye etti. Yeşil-beyazlı ekip bu transferlerin dışında genç oyuncularla da anlaşma yaparken kadroya 2 transfer daha yapılması bekleniyor,  geçtiğimiz sezonlarda daha çok Balkan ülkelerinden transfer yapan Konyaspor yeni sezonda  tercihini daha çok Afrika’dan yana kullandı

7 OYUNCU GİTTİ

Sezonun sona ermesiyle sözleşmesi biten 5 futbolcuyla yollarını ayıran ve Meha, Rangelov, Mehmet Uslu, Kibong Mbamba ile Kaya Tarakçı’yla yeni sözleşme imzalamayan yeşil-beyazlılarda, Barry Douglas ve Vukovic ise kendi istekleriyle takımdan ayrılmıştı.

TAKIM YENİLENDİ

Konyaspor Haziran ayında başlayan resmi transfer döneminde ise şuana kadar 8 futbolcuya imza attırdı. İlk imzalarını transfer döneminin başında Levski Sofya’dan orta saha oyuncusu Mehdi Bourabia ile 3 yıllık ve Kardemir Karabükspor’dan  forvet arkası ve kanat oynayabilen Abdou Razack Traore 2 yıllık yapan yeşil-beyazlı ekip. Fenerbahçe’den genç sağ bek Savaş Polat ile 5 yıllık sözleşme imzalanırken, AIK Sonla takımının kalecisi Patrik Carlgren ile de 2+1 yıllık mukavele yapıldı. Atiker Konyaspor daha sonra Nijeryalı forvet Imoh Ezekiel ile de 3 yıllık sözleşme imzaladı. Yeşil-beyazlılar stoper arayışlarını ise Steau Bükreş’ten Wilfred Moke ile 3 yıllık anlaşma imzalayarak çözüme kavuşturdu. Sol bek mevkiine iki takviye birden  yapan  Atiker Konyaspor Başakşehir Eren Albayrak ile 3, Ferhat Öztorun ile de 2 yıllık sözleşme imzaladı. Yeşil-beyazlı ekip son imzayı ise gurbetçi orta saha oyuncusu Musa Araz’a attırdı. Atiker Konyaspor bu transferlerin dışında Fenerbahçe’den genç stoper Kadir Kaan Özdemir’i kadrosuna katarken Ioan Hora’nın da takımdan gönderilmesiyle bu mevkiye ve Vukovic’in ayrılmasıyla stopere bir takviye daha yapılarak transferin kapatılması planlanıyor.

BALKANLARDAN AFRİKA’YA

Geçtiğimiz sezonlarda yabancı transferlerini Balkan ülkelerinden yapan Atiker Konyaspor bu sezon daha çok Afrika ülkelerini tercih etti. Bosna Hersek’ten  Riad Bajic, Amir Hadziahmetovic, Deni Milosevic, Slovenya’dan Nejc Skubic’i  transfer ederken bu sezon Burkina Fasolu Traore, Nijeryalı İmoh Ezekiel, Kongolu Wilfred Moke ve Fas Asıllı Mehdi Bourabi ile anlaşma sağladı. 2 transfer daha yapacak olan Atiker Konyaspor’un  bu transferlerinden birinin daha Afrikalı olması bekleniyor.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.