Konyalı sporculardan 12 madalya

Konyalı sporculardan 12 madalya

Dünyanın en büyük organizasyonlarından birisi olan ve 14 gündür Samsun da devam eden İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları pazar günü sona erdi.

97 ülkenin katıldığı Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye 17 altın, 7 gümüş ve 22 bronz madalya alarak Rusya, Ukrayna ve Kore'nin ardından ülkeler sıralamasında 4. oldu. Türkiye'nin kazandığı 17 altın madalyanın 4'ünü Konyalı sporcular aldı. Konyalı sporcular ayrıca bu oyunlarda 1 gümüş ve 2'de bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. Selver Şeker Tekvando, Abdullah Sevinç Judo, Mehmet Ali Yiğit Güreş, Ali Rıza Karaca Tekvando Pumse'de altına uzanan Konyalı sporcular oldular. Mehmet Uysal  judoda gümüş madalya kazanırken, tekvandocu Batuhan Şimşek ile Serbest güreşte M.Ali Yiğit branz madalyayı boyunlarına taktılar.

Öte yandan bir Avrupa, iki dünya şampiyonluğu bulunan İşitme Engelliler futbol Milli takımının kaptanı Soner Balcı ile birlikte Mehmet Sert, Melih Kirişçi ve Seyit Karaca Konya'yı olimpiyatlarda temsil eden sporcular oldular. Konya'yı temsil eden diğer bir sporcu ise oyunlarda altın madalya kazanan Hentbol Milli takımında yer alan Murat   Emin Acar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.