Konyalı firma resmen iflas etti! Alacaklılara dikkat çeken uyarı yapıldı

Konyalı firma resmen iflas etti! Alacaklılara dikkat çeken uyarı yapıldı

Konya ve Türkiye genelinde iflas eden firma sayısında ciddi artış var. İflas eden Konyalı firmadan alacağı olanlara dikkat çeken uyarı yapıldı

Ekonomik kriz etkisini son aylarda artırdı. Küresel ölçekte yaşanan sorunlar bitmiyor. Tedarik zincirindeki kırılma sonrasında birçok firma durumu düzeltemedi. Nakit para akışının yavaşlamasıyla birçok firma zora girdi. Türkiye genelinde ismi bilinen dev firmalar bile bu süreçte konkordato ilan etti. Borçlarını yapılandırıp ödeyemeyenler ise kısa süre sonra iflas ediyor. Ticaret mahkemelerinde yaşanan iflas yoğunluğu tedirgin ediyor. Ekonomi uzmanlarına göre bu durum 2026 yılına kadar devam edecek. Banka faizlerinin düşmesi ve arz talep dengesinin oluşmasıyla piyasa rayına oturacak.

imalat.jpg

KONYA'DA İFLAS VE KONKORDATO İLAN EDEN FİRMA SAYISI AZ

Türkiye genelinde en ok konkordato ve iflas ilanı İstanbul ve Bursa'da yayınlanıyor. Konya sanayisinde üretim yapan yüzlerce firma var. Kentte dönem dönem konkordato ve iflas ilanları yayınlanıyor. Diğer illerle kıyaslanınca Konya'da konkordato ve iflas ilanının az olması dikkat çekiyor. Bu da Konya'nın üretim ve ticarette çok sağlam temele sahip olmasına dayandırılıyor.

uretim-44.png

VANA ÜRETEN FİRMA İFLAS ETTİ! ALACAKLILARA UYARI YAPILDI

Son olarak Konya'da iflas eden bir firmayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Alacaklılara dikkat çeken uyarı yapıldı. Konya 1. İcra Dairesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde: MÜFLİS: EGESU VANA TARIM ISI SİST. PLASTİK SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ., 3250537571 Vergi Nolu, FEVZİÇAKMAK MAH. BÜSAN 4.SAN SİT 10665 SOK NO: 2 KARATAY / KONYA
Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2022/338 Esas sayısına kaydedilen dosyada; Konya Ticaret Sicili Memurluğunun 36674 sicil numarasında kayıtlı, müflisin iflasına, iflasın 20.02.2024 günü ve saat 12.11'de açılmasına karar verilmiştir. Müflisin mallarının bedelinin, tasfiye masraflarını koruyamayacağı anlaşıldığından BASİT TASFİYE usulünün uygulanmasına karar verilmiştir. Bu sebeple, alacaklıların bu ilan tarihinden itibaren otuz gün içinde alacaklarını ve iddialarını bildirmeleri, bu müddet içinde alacaklılardan birinin giderleri peşin vermek sureti ile tasfiyenin adi şekilde yapılmasını isteyebileceği, İ.İ.K.'nun 218. Ve 166. maddesi gereğince ilanen tebliğ olunur.

iflas.jpg

Kaynak:Haber Merkezi