Konyalı esnafların yakından tanıdığı isim 25 kişiyi dolandırdı! Tam 7 milyon lira

Konyalı esnafların yakından tanıdığı isim 25 kişiyi dolandırdı! Tam 7 milyon lira

Konya'da dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Esnafların yakından tanıdığı isim 25 kişiyi 7 milyon lira dolandırdı. Bahsi geçen şahıs tutuklandı.

Türkiye genelinde dolandırıcılık olayları bitmek bilmiyor. Her gün yeni bir dolandırıcılık vakası yaşanıyor. Çiftlikbank sistemine benzer bir dolandırıcılık olayı Konya'da yaşandı. Konyalı birçok esnafın tanıdığı isim yüksek gelir vaadiyle milyonlarca lira para topladı. Para verenler kazanç payı isteyince tezgah ortaya çıktı.

dolandirici.jpeg

'BU İŞTE ÇOK İYİ PARA VAR' SÖZLERİYLE KANDIRDI

Bir zincir marketteki işinden 5 ay önce ayrılan Halil İbrahim A., çevresine, 'Toptan gıda işi yapacağım. Çok iyi para var' diyerek para istedi. 25 kişiden 7 milyon lira topladı. Kendisini arayan ve kar payı isteyen mağdurlara, "Yarına alacaksınız" dedikten sonra telefonlara çıkmaz oldu.

ekran-goruntusu-2024-03-09-161002.png

MAĞDURLAR ŞİKAYETÇİ OLDU
Konya'da mağdur olan 25 kişi soluğu emniyette alarak şikayetçi oldu. Baskın düzenleyen polis, şüpheliyi kısa sürede gözaltına aldı. Adliye'ye sevk edilen Akyavaş, tutuklandı. 25 kişinin verdiği parayı ise henüz geri alamadığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum