Konyalı çiftçi ekti! Çuvalla para kazandırınca herkes peşine düştü

Konyalı çiftçi ekti! Çuvalla para kazandırınca herkes peşine düştü

Konya'nın neredeyse tamamında tarımsal üretim yapılıyor. Konya Ovası'nda hububat üretimi zirveyi gördü. Dağlık ilçelerde ise alternatif bitkilerin üretimi son hız devam ediyor. Konyalı çiftçi ektiği bitki sayesinde çuvalla para kazandı.

Türkiye genelinde tarımsal üretim her yıl artıyor. Kendine yetebilen bir ülke olmanın önemine binaen çiftçiye destekler artırıldı. Konya Ovası'nda buğday, arpa, mısır, yonca, pancar ve ayçiçeği gibi çok sayıda bitki üretiliyor. Dağlık ilçelerde ise çiftçi alternatif ürün arayışında. Son yollarda üreticinin gözde bitkisi belli oldu.

hasat.jpg

Konyalı çiftçi tarafından ekilen bu bitki ciddi anlamda para kazandırıyor. Ekimi yapılan mantar üreticinin gözde ürünü oldu. Lezzetliyle birçok farklı yemeğin içinde kullanılan mantarın yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalara hız verildi.

mantar-2.webp

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver, bu kapsamda teknik personelle birlikte ilçede mantar üretimi yapan çiftçilerle kısa süre önce bir araya geldi.

mantar-3.jpg

Özver, üreticileri ziyaret ederek sahada yerinde kontroller gerçekleştirdi. Mantar yetiştiricilerine tarımsal desteklemeler konularında da bilgiler verilirken, mantar yetiştiriciliği ve pazarlama üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu. Özver, üreticilere üretim alanlarında herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde kurumdan teknik destek alabilecekleri hatırlatmasında da bulundu.

mantar-1.webp

Mantar üretiminin Konya genelinde daha da yaygınlaşması bekleniyor. Maddi yönden yüksek kazanç imkanı olan mantar seracılığına devlet birçok alanda destek veriyor.

Kaynak:Haber Merkezi