Konya'da müstakil ev sahibi olma fırsatı! Belediye 500 bin liraya satacak

Konya'da müstakil ev sahibi olma fırsatı! Belediye 500 bin liraya satacak

Türkiye genelinde ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş var. Kimisi dairede yaşamak istiyor kimisi de müstakil evde. Son olarak Konya'da belediye çok uygun fiyata konut imarlı arsa satma kararı aldı. Fiyatın 500 bin lira olduğunu duyan şaşırıyor.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle alım gücü düştü. Vatandaş evini geçindirmekte zorlanıyor. Gıda fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Fiyat artışı sadece market ürünlerinde yaşanmıyor. Ev ve araba almak isteyenler fahiş fiyatlarla karşılaşıyor.

mustakil-g9993.jpg

MEMURLAR BİLE EV ALAMIYOR!

Eskiden işçilerin bile maaşıyla rahatlıkla ev alabildiği ülkede şuan memurlar ev alırken zorlanıyor. Milyonlarca vatandaşın hayali ev sahibi olmak. Kimisi müstakil ev hayali kuruyor, kimisi de daire.

tarim-koy.webp

Şuan Konya kent merkezinde en ucuz 3 oda 1 salon dairenin fiyatı 2 milyon liraya dayanmış durumda. Müstakil ev fiyatları da 5 milyon liradan başlıyor.

mustakil-evler.jpg

ÇOK UYGUN FİYATA ARSA SATIŞI BAŞLADI

Durum böyle olunca vatandaş uygun fiyata e sahibi olabilmenin yollarını arıyor. Konya'da belediye çok uygun fiyata konut imarlı arsa satma kararı aldı. Kent merkezine yakın mesafede yer alan arsaların 500 bin lira olduğunu duyanlar çok şaşırıyor. İhale kapsamında Selçuklu Belediyesi tarafından 27 adet arsa satılacak.

ev-mustakil.webp

KONUMLARI KENT MERKEZİNE YAKIN

Bu arsaların 9 tanesi Sarayköy'de, 6 tanesi Tatköy'de ve 12 tanesi ise Eğribayat'ta. Listede yer alan arsaların bir kısmı 500 bin liraya bir kısmı ise 750 bin liraya satılacak. İhale ile satışa sunulan arsaları en yüksek teklifi veren kişi ve kişiler satın alabilecek. Arsaların büyüklükleri ise 500 ile 833 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Bahsi geçen arsalara müstakil ev inşa etmek mümkün.

Satışa çıkarılan arsaların tam listesi:

ekran-goruntusu-2024-04-20-183546.png

ekran-goruntusu-2024-04-20-183554.png

Kaynak:Haber Merkezi