Konya’da Mers Virüsü Şüphesi

Konya’da Mers Virüsü Şüphesi

Konya’da birkaç gün önce hacdan döndüğü öğrenilen 80 yaşındaki L.G. Mers virüsü şüphesiyle Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Selçuklu ilçesi Bedir Mahallesi’nde oturduğu öğrenilen L.G., hacdan döndükten...

Konya’da birkaç gün önce hacdan döndüğü öğrenilen 80 yaşındaki L.G. Mers virüsü şüphesiyle Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Selçuklu ilçesi Bedir Mahallesi’nde oturduğu öğrenilen L.G., hacdan döndükten 3 gün sonra hastalandı. Yüksek ateş, nefes darlığı, bulantı ve kusma şikayetleri nedeniyle ailesi durumu 112 acil servisine haber verdi. Hasta L.G., ambulansla evinden alınıp Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Sağlık görevlilerinin hastanın evden alınması sırasında özel koruyucu kıyafetler giydiği görüldü.

L.G., hastanenin intaniye servisinde hazırlanan özel bir odada tedavi altına alındığı öğrenildi. Hastanın yanına başka hastaların girişleri yasaklanırken hastane çalışanlarına ise eldiven ve maske dağıtıldığı öğrenildi.

Hasta üzerinde yapılacak tetkiklerin ardından Mers virüsü taşıyıp taşımadığı tespit edilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.