Konya'da deprem olunmaz deniyordu artık var!

Konya'da deprem olunmaz deniyordu artık var!

Konya’da son günlerde çok sayıda deprem meydana geldi. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Konya için dikkat çeken bir uyarı yaptı

Japonya’nın önde gelen deprem uzmanlarından Yoshinori Moriwaki, Konya için korkutan bir deprem uyarısı yaptı. Daha önce de Türkiye’den bazı uzmanların yaptığı benzer uyarılar bu kez dünyaca ünlü Japon deprem uzmanından geldi.

TÜRKİYE BİR DEPREM ÜLKESİ

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimar Sinan Amfisi'nde düzenlenen Türkiye ve Japonya Arasındaki Deprem Farkı Konferansı'nda öğrencilerle bir araya gelen deprem uzmanı Moriwaki, Türkiye’nin de Japonya gibi bir deprem ülkesi olduğuna dikkat çekerek, depremler konusunda somut adım atılmazsa daha fazla can kaybının yaşanacağının altını çizdi.

TÜRKİYE CAN KAYBINDA ÜÇÜNCÜ SIRADA

Türkiye, depremlerde en fazla can kaybı yaşanan üçüncü ülke olduğunu kaydeden yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, sözlerine şöyle devam etti: "Japonya en şiddetli 2011 yılında 9 şiddetinde deprem ve depremin tetiklediği tsunami ile sarsıldı. Türkiye'de ise 1939'da Erzincan'da 7,9 ile en şiddetli deprem yaşandı. Her iki depremde de çok sayıda insan yaşamını yitirdi. Türkiye dünyada en fazla deprem olan 17'nci Japonya ise 6'ncı ülke ancak yaşamını yitiren oranı tam tersi.

KONYA’DA DEPREM OLMAZ DENİLİYORDU ARTIK VAR!

"Artık deprem gerçeğini öğrenmemiz lazım'' diyen Moriwaki, ''Eskiden 'Konya'da deprem olmaz.' deniyordu, artık var. Türkiye'nin de deprem haritası kırmızı, Japonya ile aynı. 'Allah korusun deprem gelmesin.' değil 'Allah korusun depremde hasar az olsun.' diyelim'' dedi.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.