Konya'da bu konuma yeni sebze-meyve hali yapılıyor! Eski hal yıkılacak

Konya'da bu konuma yeni sebze-meyve hali yapılıyor! Eski hal yıkılacak

Konya'da yıllardır şehrin gündeminde olan meyve-sebze hali meselesi çözüldü. Merkezdeki hal yıkılacak. Yeni hal ise bu konuma inşa edilecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hâl projesiyle ilgili de kendisine sorulan soruyu cevaplandırdı. Altay, “Tarım Bakanımızla hâl meselesini uzun süredir görüşüyorduk. Aksaray yolu üzerinde belirlediğimiz alanın meradan çıkmasıyla ilgili talep ettiğimiz metrekare ve bakanlığın uygun gördüğü görüş arasında ihtilaf vardı.

hal-3.jpg

Etaplar şeklinde, bu yıl içerisinde 250 bin metrekarelik bir alanın hâl olarak belirlenmesi konusunda mutabık kaldık. Bu da şehrimizin son dönemlerdeki en önemli gündemlerinden biriydi. Hâl, özellikle bulunduğu fiziki alanla şehrimize hem hizmet etmiyor hem de sabah saatlerinde trafiğe etki edecek bir yerde bulunuyordu.

hal-2.jpg

Hâl derneğimizle önceden yaptığımız görüşmeler neticesinde yapım süreci ile ilgili sorumluluğu derneğimizin üstleneceği bir yapı üzerinde çalışıyoruz.

hal-1.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak biz yeni bir hâl yaparak, üreticilere teslim etmek yerine arazi ve imar sorunlarını çözerek, üreticimizin kendi yapabileceği bir model üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca Ereğli'de de hâl konusunda ciddi ilerlemeler oldu. İnşallah her alanda eksikliğimizi gidermeye çalışacağız” dedi.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum