Konya'da 20 bin 573 araç trafikten men edildi

Konya'da 20 bin 573 araç trafikten men edildi

Trafik güvenliğinin öneminin altını çizen Vali Özkan; “Trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanan ve kurallara uymayan 672 sürücü hakkında adli ve idari işlem uygulandı. 20 bin 573 araç trafikten men edildi” diye konuştu.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul ile AFAD Konya İl Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısıyla Konya'nın genel asayiş, suç ve suçlu ile mücadelede son durumunu değerlendirdi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konyalıların huzur ve güvenliği için tüm kolluk kuvvetleriyle birlikte 7/24 esasında özverili olarak çalışıldığını söyledi. Özkan, “En güvenli ve en huzurlu şehirler arasındaki Konya'mızda hemşerilerimizin daha da güvenli bir şekilde yaşamaları için çalışıyoruz” dedi.

4-1-1.jpg

KASIM AYI İÇERİSİNDE 119 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Konya'da suçluların yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Kasım ayı içerisinde ilimizde yapılan çalışmalar sonucunda kesinleşmiş hapis cezası bulunan bin 75 kişi yakalandı ve 119 şüpheli tutuklandı. Organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Kasım ayı içerisinde ilimiz geneli organize suç örgütlerine yönelik icra edilen operasyonlarda 49 şüpheli şahıs yakalandı ve adli makamlara teslim edildi. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik her eylem karşılığını bulacak. Kasım ayı içerisinde ilimiz geneli Bölücü terör örgütü üyelerine yönelik icra edilen operasyonlarda 2 şüpheli şahsa işlem yapıldı, 14 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartılması amacıyla adli makamlara tahkikat evrakları gönderildi” şeklinde konuştu.

4-3.jpg

ALKOLLÜ İÇKİ SAHTEKARLIĞINA GEÇİT YOK

“Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz” diyen Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son 1 ayda Jandarma Komutanlığımızca işlenen 26 suçla ilgili 7 kişi tespit ederek, adli makamlara sevkleri sağlandı. Silah kaçakçılığına yönelik operasyonlar ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de kararlılıkla sürüyor. Kasım ayı içerisinde İl Emniyet Müdürlüğünce icra edilen operasyonlarda 10 şahsa işlem yapıldı, 3 şahıs tutuklandı ve çok sayıda malzeme ele geçirildi. FETÖ ile mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Kasım ayı içerisinde ilimiz geneli FETÖ üyelerine karşı 6 operasyon gerçekleşti. 18 şahıs yakalandı. Adresleri tespit edilen 18 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartılmak üzere. 4 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Alkollü içki sahtekarlığı ve kaçak içki ile mücadele devam ediyor. Kasım ayı içerisinde ilimiz geneli alkollü içki sahtekarlığı ve kaçak içkiye yönelik gerçekleşen 5 operasyon sonucunda 282 litre kaçak içki ele geçirildi ve 12 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı.”

ZEHİR TACİRLERİNE KONYA'DA YAŞAM HAKKI YOK!

Konya’da zehir tacirlerine geçit verilmediğine ayrı bir parantez açan Konya Valisi Vahdettin Özkan, uyuşturucunun ve bağımlılığın özellikle gelecek nesiller için en büyük tehlike olduğuna vurgu yaptı. Konya genelinde son 1 ayda uyuşturucu madde satıcılarına yönelik icra edilen 501 operasyonda, 7 bin 940 gram esrar maddesinin, 10 bin 682 gram eroinin, 107 gram kokainin, bin 66 gram metanfetamin ve 101 bin 813 adet sentetik hapın, 9 bin 978 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini aktaran Vali Özkan, şunları kaydetti: “653 şahıs hakkında adli işlem yapıldı. 155 şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca düzensiz göç ile mücadelenin ilimiz genelinde süreklilik arz ediyor. Yasadışı Göçle Mücadele faaliyetleri kapsamında Kasım ayında ilimiz genelinde 368 şahsa adli işlem yapıldı ve 5 şüpheli tutuklandı. tefecilere yönelik operasyonlar da sürüyor. Kasım ayı içerisinde tefecilik ve nitelikli dolandırıcılığa yönelik operasyonlar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünce 17 şahsa adli işlem uygulandı.”

1 AYDA 20 BİN 573 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Vali Özkan, Konya'nın trafik konusuna da değindi. Trafik güvenliğinin öneminin altını çizen Vali Özkan; “Trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik icra edilen denetimlerde ilimiz geneli 247 bin 106 araç sürücüsü kontrol edildi. Trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanan ve kurallara uymayan 672 sürücü hakkında adli ve idari işlem uygulandı. 20 bin 573 araç trafikten men edildi” diye konuştu.

KONYA VALİSİ MERHABA GAZETESİ'NİN SORULARINI YANITLADI

Konya Valisi Vahdettin Özkan ve beraberindeki heyet, açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Özkan, Merhaba Gazetesi'nin “Geçtiğimiz günlerde Konya'da çocuk kaçırma girişimi başlığıyla bir video sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Bu konunun aslı nedir” ve “Çumra TMO'daki hırsızlık olayında son durum nedir” sorularını da cevapladı. Özkan, sorular üzerine şunları ifade etti: “Çocuk kaçırma videosu ile ilgili bize ilk bilgi verilir verilmez, çalışmaya başladık. Konu ile ilgili ilimizde olduğuna dair herhangi bir veriye ulaşılamadı. Aslında nerede çekildi ve nasıl olduğuna dair de araştırmalar devam ediyor. Bizim ilimizde olduğuna dair herhangi bir iz bulunamadı. Toplumu manipüle etme girişimiyse, tespit edildiğinde gereken yapılır. Tespitine dair araştırmalar sürüyor. Çumra'daki olaya ilişkin de durum tespiti yapıldı, adli süreç devam ediyor. Tutuklama olmuştu.”

TOPLUMU MANİPÜLE ETME KONUSU ÜZERİNDE DURUYORUZ

Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaman ise “Konya'da çocuk kaçırma” videosuna ilişkin, “Aynı video şu an Ankara'nın Çankaya ilçesinde dönüyor. Olayın orada gerçekleştirildiğine dair iddialar var. Bu konu ile ilgili biz çok çalışma yaptık. İlimizde olduğuna dair emare bile bulamadık. Bizim hassasiyetimiz bu konuda fazla. Bu konuyu hala araştırıyoruz. Toplumu manipüle etme konusu üzerinde bir video olduğu konusunda algımız değişti” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum