Konya'da 16 Fabrikanın Çatısı Kardan Çöktü

Konya'da 16 Fabrikanın Çatısı Kardan Çöktü

Konya'da dün sabah başlayan kar yağışı çok sayıda fabrikanın çatısının çökmesine neden oldu. Konsan Sanayi Sitesi'nde bulunan yaklaşık 15 fabrikanın çatısı dün yağan karın ve fırtınanın etkisiyle gece saatlerinde çöktü. Sabah...

Konya'da dün sabah başlayan kar yağışı çok sayıda fabrikanın çatısının çökmesine neden oldu. Konsan Sanayi Sitesi'nde bulunan yaklaşık 15 fabrikanın çatısı dün yağan karın ve fırtınanın etkisiyle gece saatlerinde çöktü. Sabah fabrikalarına gelen iş yeri sahipleri gördükleri manzara karşısında büyük şok yaşadı. Bazı iş yeri sahipleri ise çatıların çökme nedeninin hatalı inşaat olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan, şehirin büyük bir bölümünde gün boyu elektrik ve su kesintileri yaşandı. Hala şehrin bir çok naktasına elektrik verilemiyor ve sık sık elektrik dalgalanmaları yaşanıyor. Şehirde, bir çok noktada elektrik direkleri devrildi.

Sonbaharın son günlerinde yapraklarını tam olarak dökmeyen çok sayıda ağacın dalları, üzerinde biriken karın ağırlığına dayanamayarak kırıldı.

MAHSUR KALANLAR 24 SAATTİR KURTARILMAYI BEKLİYORLAR

Dün akşam Konya- İstanbul karayolu 20. kilometresinde Gelemiş Mevkki'nde yaşanan tır kazası nedeniyle yol trafiğe kapandı. Yüzlerce araç dün gece saat 21.00'den bu yana yolda mahsur halde kurtarılmayı bekliyor. Kazanın, birden fazla trın devrilmesi ve yolda kayması sonucu yaşandığı belirtiliyor. Konya polisi, olayın ardından sabah saatlerinde Konya- İstanbul yolunu çif yönlü olarak trafiğe kapattı. Polis, yalnızca kurtarma araçlarının geçmesine izin veriyor. Bölgeye, AFAD, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları'na ait kurtarma araçları gitti.

ÇOK SAYIDA ZEHİRLENME VAKASI YAŞANDI

Konya'da dün gece yaşanılan fırtına sebebiyle 112 Acil'e çok sayıda karbonmonoksit zehirlenmesi ihbarı yapıldı. Merkez Karatay ilçesi Karaaslan Mahallesi'nde yaşayan Muhammet (26) ve Mümine Ateş (25) çifti ile çocukları 3 yaşındaki Mustafa ve 2 yaşındaki Elif Sude, karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Mustafa ve Elif Sude hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamazken anne baba yoğun bakıma alındı. Babanın sağlık durumunun iyi olduğu anne Mümine Ateş'in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

MAHALLE ARALARI TIR KUYRUĞUYLA DOLDU

Konya -İstanbul karayolunun iki taraflı olarak bu sabah itibariyle kapatılması sonucu binlerce araç geri dönmek zorunda kaldı. Konya'dan İstanbul - Afyon istikametine giden ve polisin çevirmesiyle karşılaşan tır ve kamyonlar park sorunu yaşadı. Yüzlerce tır ve kamyon, şehrin İstanbul yolu üzerindeki Bosna Hersek Mahallesi'ndeki sokaklara park etti. Caddelerde uzun tır ve kamyon kuyrukları oluştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.