Konya TUR’a hazır

Konya TUR’a hazır

9 Ekim 2018 tarihinde Konya’da startı verilecek olan Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Konya’da hazırlıklar tamamlandı. Başkan Yılmaz, yarışa hazır olduklarını açıkladı

Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin  Bera Otel’de düzenlediği basın toplantısına Bisiklet Federasyonu yönetim Kurulu üyesi ve Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz, Bisiklet İl Temsilcisi Nurettin Kipriksiz, Torku Şeker Spor, Konya Büyükşehir Belediyespor, Selçuklu Belediye spor, Çatalhüyük Çumra Belediyespor,Meram Belediyespor, Ilgın Belediyespor, Taşkentspor, Oğuz Atspor, Konya Bisiklet Spor Kulübü ve Konya Gençlik Spor Kulübü başkan ve yöneticileri katıldı.

‘BİSİKLET SPORUNA DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYORUZ’

Konya’nın Hz. Mevlana’dan sonra ikinci marka değeri bisiklettir diye sözlerine başlayan Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, “ Konya, bisiklet sporuna her zaman azami ölçüde değer vermiş ve vermeye de devam etmektedir. Bunun en somut örneklerinde biri de bugün yaptığımız basın toplantısına Bisiklet Federasyonu yönetim kurulu üyemiz Mehmet Oğuz ve faaliyetleri sürdüren 10 kulübümüzün  başkan ve yöneticileri , Bisiklet Milli takım antrenör ve sporcuların katılımıyla “Konya Bisiklette Tek Vücut” olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hepsine desteklerinden dolayı  tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

6 FARKLI ETAPTA YARIŞLAR YAPILACAK

“Bilindiği üzere Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu  pro seviyede 9-14 Ekim 2018 tarihleri arasında 6 farklı etapta yapılacaktır” diyen Fatih Yılmaz, “İlk defa Konyamız’dan start alacak ve 149 kilometre koşulacak 1. Etap yarışı yine Konyamız’da neticelendirilecektir.1 Etap Euro Sport 1 kanalından da canlı yayınlanacaktır. Konya olarak ilk kez Konya’da start verilecek  1 etap turunun hazırlıkları Konya olarak çok iyi hazırlanıyoruz. Konya’da bu taba hazır. Konyalı vatandaşlarımız Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun ilk etabı Konya olması münassebetiyle, bu turun startını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vermesini istiyorlar. Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Konyalılar bu istediği ve tura daveti bizzat kendisini yapacaktır” sözlerini kullandı.

EROL BAŞKANA TEŞEKKÜR EDERİZ

Yılmaz, “Son günlerde Konyamız hedef alınarak bazı kesimler tarafından Konya bisiklet camiası yıpratacak üslupta demeçler verilmektedir” diyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Bisiklet sporuna katkı sağlamayacak bu tür söylemlerin sporcu sayısında gelişme gösterememiş, ulusal ve uluslararası hiçbir başarıya imza atamamış, bunların yanında naylon spor kulübü cenneti haline gelmiş bölgelerden çıkmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Özellikle yönetici dönemde gerek balkanlar, gerek Avrupa da sporcularımızın önemli başarılar elde ederek kürsiye çıkmışlardır. Bu önemli başarıda pay sahibi olan Bisiklet Federasyonu başkanımız Erol Küçükbakırcı ve yönetim kuruluna her zaman Konya olarak destek veriyor ve sahip çıkıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.