Konya sanayisi tehlike altında! El değiştirebilir

Konya sanayisi tehlike altında! El değiştirebilir

Konya sanayisini bekleyen büyük tehlikeyi açıklayan Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, dikkat çeken bir hususa parmak bastı.

Türkiye'nin en geniş ve nitelikli sanayi tesislerinin bulunduğu illerden biri de Konya olarak biliniyor. Konya sanayisi, üretimiyle, yedek parça temini için sağladığı kolaylıkla dikkatleri üzerine çekiyor. Şehrin sanayisi bu kadar gelişmişken, sanayiciler ara eleman problemi çekiyor. İş ilanına çıkan sanayiciler, ara eleman bulamamaktan şikayet ediyor. Konya sanayisinde, özellikle son birkaç yıldır daha çok Suriyeli işçiler çalıştırılıyor. Konya sanayisinin yükünü Suriyelilerin çektiği görülüyor.

1-kalip-uretimi-min.jpg

KONYALI DEĞİL FARKLI İNSANLAR FAALİYET GÖSTEREBİLİR!

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, Konya'yı 5 büyük tehlikenin beklediğinin altını çizdi. Karaduman, 5 tehdidin ortadan kaldırılmaması durumunda şehrin çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağına işaret etti. Karaduman, şu cümleleri kurdu: “Konya'yı bekleyen 5 tehlike var. Bunlardan birini açıklıyorum. Konya'da sanayiciler problem yaşıyor. Sanayicilerimiz ara eleman bulamıyor. İş gücümüzü Konyalı hemşehrilerimizden oluşturamıyoruz. Bu şekilde devam ederse, ara eleman sorununu çözemezsek yakın gelecekte sanayilerimiz el değiştirmiş olacak. Sanayicilerimiz Konyalı değil, farklı insanlarımız şehrimizde faaliyet gösterecek. Bu, Konya için en büyük felaketlerden bir tanesidir.”

gidzbo-xgaa2izd.jpg

BU ÇOK BÜYÜK BİR SORUN DİYE UYARMIŞTI

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman'ın dikkat çektiği bu konu ile ilgili Türk-İş Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak da bir süre önce Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Tamak, “Konya sanayisinin yükünü Suriyeliler çekiyor” demişti. Ara eleman sıkıntısından dolayı sanayicilerin Suriyeli işçilere ağırlık verdiğini belirten Tamak, “Bu konu büyük bir sorun” şeklinde konuşmuştu.

bn-xm296-0213ga-m-20180214160838.jpg

SURİYELİLERİ İŞARET EDİP 'İŞ GÜCÜNE DESTEK VERİYORLAR' DEMİŞTİ

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü de o dönem katıldığı bir televizyon programında şunları dile getirmişti: “Yabancı misafirlerimiz, iş gücüne ciddi bir destek veriyor. Bu yanlış da değil bir taraftan baktığınız zaman. Gerek tarım hayvancılık alanında gerekse sanayi üretimi alanında. Her sektörde aynı ölçüde değil ama belli sektörlerde de ciddi katkı veriyorlar. Ancak bunu genele şamil etmek doğru olmaz.” Gerek Türk-İş Konya Şube Başkanı Abdulkadir Tamak'ın gerekse de OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü'nün daha önce dile getirdiği söylemler, Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman'ın söylemlerini destekler nitelikte oluyor. Konya'da daha çok işçi olarak çalışan Suriyeliler kadar, özellikle ayakkabı üretiminde işveren pozisyonunda olan birçok Suriyeli de bulunuyor. Konya Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Muhammet Acar da “Mutlaka Suriyelilerin üretime etkileri var” demişti.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum