Konya Esnafına  “Cansuyu” Oldu

Konya Esnafına “Cansuyu” Oldu

Ali Osman Karamercan: Ramazan bayramı ve Milli maç, ekonomik olarak daralan Konya esnafına cansuyu oldu. Konya hem maddi hem de manevi olarak büyük bir kazanım elde etti. Dolayısıyla İzlanda maçının rövanşının Konya’da oynanmasını istiyoruz.

ESNAF ÇOK MEMNUN

A Milli takımımızın Fransa ile oynadığı maçın yankıları sürerken, Ramazan’da sönük geçen Konya ekonomisine verdiği katkı nedeniyle Konya’nın lokantacı ve yeme içme esnafını memnun etti. Fransa ile oynanan maçın Konya’ya büyük bir hareketlilik getirdiğini savunan Konya Lokantacılar Odası Başkanı ve Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu yönetim kurulu üyesi Ali Osman Karamercan, “Milli maç Ramazan’da sıkışan Konya ekonomisine büyük katkılar sundu ve esnafımız biraz olsun rahat bir nefes aldı” dedi.

Karamercan, lokantacı, yeme-içme, taksici ve dolmuşçu esnafına milli maç nedeniyle önemli ölçüde bir hareketlilik geldiğini belirterek, İzlanda ile oynanacak olan rövanş maçının yeniden Konya’ya verilmesini arzu ettiklerini söyledi. Karamercan, “Fransa ile oynanan maçın Konya’ya maddi ve manevi büyük bir getirisi oldu. Konya’da ekonomik anlamda da büyük bir hareketlilik oldu. Meseleye sadece ekonomik olarak bakmanın yanında, Konya’nın dünyada büyük bir süksesi oldu. Bir bakıma Konyamızın reklamı da oldu. Daha önceki maçlarda olduğu gibi, Konyalı futbolseverler üzerlerine düşeni en iyi şekilde yerine getirerek, Konya’nın milli maçların şehri olması noktasında da büyük bir sorumluluk üstlendiler. Açık konuşmak gerekirse, Ramazan bayramı ve milli maç ekonomik olarak daralan Konya esnafının cansuyu oldu” diye konuştu.

Tarihinde Fransayı ilk defa yenmenin de gururunu yaşadıklarını söyleyen Karamercan, “Oynanan futbol ve 2-0’lık skor herkesi olduğu gibi bizi de çok mutlu etti. Özellikle 42 bin taraftarın verdiği destekle Konya’nın bir futbol şehri olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Rusya’da yaşayan ve futbolla ilgilenen bir iş insanı arkadaşım maçı televizyondan izlediğini ve Rus spikerin Konya’dan, 42 bin kişilik statdan ve Konyaspor’dan övgüyle bahsettiğini, bunun da kendisi çok gururlandırdığını belirttiğini söyledi. Onun için böyle önemli organizasyonların Konya’da yapılmasını arzuluyorum. Sadece futbol olarak değil, uluslararası organizasyonların Konya’ya verilmesi piyasayı canlandıracaktır. Örneğin İslam Oyunlarının burada yapılacak olması şehrimiz esnafının yüzünü güldürecektir. Hoşgörünün Başkenti olan Konyamıza hem milli maçları hem de önemli organizasyonları veren Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere, TFF Başkanı sayın Nihat Özdemir’e, Spor Genel Müdürümüz ve TFF yönetim Kurulu üyesi sayın Mehmet Baykan’a, bu tür organizasyonlarda kusursuz bir ev sahipliği yapan Büyükşehir Beledeyi Başkanımız sayın Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ABİDİN KURT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.