Konya da motor sporları yaygınlaştırılacak

Konya da motor sporları yaygınlaştırılacak

Konya Motor Kulüpleri Başkanı Mehmet Şirin, A 2 Teker Motosiklet Kulüp Başkanı Ahmet Bozkurt ve A 2 Teker Motosiklet Kulübü üyelerinin katıldığı programda, A 2 Teker Dergisinin tanıtımını yaptı.

Konya Motor Kulüpleri Başkanı Mehmet Şirin, Konya’da böyle bir organizasyonun ilk kez düzenlendiğini söyledi. Organizasyonun altına imzasını atan A 2 Teker Motosiklet Kulüp Başkanı Ahmet Bozkurt’a teşekkür ettiğini belirten Şirin, “Tüm Konyalı motor tutkunlarını bir arada görmek bizim için büyük mutluluk. Geçtiğimiz günlerde federasyonla aramızda yaşananlar bizleri oldukça üzdü. Ben uzun yıllardır bu spora gönül vermiş bin insanım. Türkiye şampiyonluğu kazanan sporcular Yunus Erçelik ve Orhan Binicier gibi isimleri ben yetiştirdim ve bundan sonrada fırsat bulduğum her platformda hizmet etmeye devam edeceğim. Ayrıca Konya’da yollar motor sporları için çok müsait. Türkiye’nin Şanghay’ı Konya’dır” diye konuştu.
A 2 Teker Motosiklet Kulüp Başkanı Ahmet Bozkurt ise yaptıkları faaliyetler ve Ağustos ayında ilk kez çıkaracakları dergi hakkında bilgiler aktardı. A 2 Teker Kulübü adına ayrıca bir internet sitesi kurduklarını ifade eden Bozkurt, “Siteyi 2008 yılında kurduk. Sadece Konya’dan değil, diğer illerden de üyelerimiz var. Ayrıca Ağustos ayının başında çıkarmayı hedeflediğimiz dergi için yaklaşık binin üzerinde abonemiz var. Almanya’dan ise 200 kadar üyemizin eline dergi ulaşacak. A 2 Teker adı altında yayınlanacak dergimizi ilk sayısında 3 bin adet basıp 50 ile ulaştıracağız. İlk yılında 2 ayda bir yayınlanacak dergimizi sonraki yıllarda aylık olarak yayınlamayı planlıyoruz.  Konya’da, tüm dünyada olduğu gibi spor denince akla ilk futbol ve takım sporları geliyor. Biz motor sporlarını daha çok sevdirmek ve kendimizi daha iyi ifade etmek adına bu dergiyi çıkartıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Konya ve tüm ülke bizim sesimizi daha iyi duyacak. Yaptığımız etkinlikler bununla da sınırlı kalmayacak” ifadelerini kullandı.
Konya A2 Teker Spor Kulübü olarak Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesinde A2 Teker Spor Kulübü Hamiyet Abla Fidanlık Alanı’nda 500 adet fidanı diktiklerini de bildiren Ahmet Bozkurt, “2009 da Zafer Meydanın da kask kullanımına dikkat çekmek için 200 adet kask dağıttık. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz” dedi.
A 2 Teker Motosiklet kulübünün bayan üyesi Pınar Göçer de motor tutkusunun babasından kendisine geçtiğini belirterek, “Motor sürmek benim hayatım, tarifsiz bir duygu. Benim için motor ailemin bir parçası” dedi. Kulübün diğer bayan üyesi Hediye Özler ise çocukluğunun sürekli babasının yanında motora binerek geçtiğine değinerek, “Motora bindiğimde geçmişi ve geleceği düşünmüyorum. Motor sürmek benim için tarifsiz bir duygu, muhteşem bir şey”  diye konuştu. A 2 Teker Motor Kulübünün bayan üyeleri Pınar Göçer ve Hediye Özler, bayanları da motor sporlarına katılmaya davet ettiklerini belirterek, sözlerini tamamladı.
A 2 Teker’in üyelerinden Sebahattin Çizmeci ise trafikte yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek otomobil sürücülerinin dikiz aynalarını kullanmadıklarını ve trafikte motor sürücülerine saygı gösterilmediğini ifade etti.

MEHMET ALİ ÖZYER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.