'Refaha doğru yola çıkılmalı'

'Refaha doğru yola çıkılmalı'

Ümmetin var olan tüm yollarla Refah'a doğru akın etmeye çalışması gerektiğini dile getiren Gazzeli Gazeteci Muhammed Abu Taqiya, “Eğer bu zulme engel olamazsak, katil İsrail Refah'taki 1,3 milyon insandan binlerce kardeşimizi katledecek” dedi

İsrail ordusu, Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak, Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, 162'nci Tümen ve 401'inci Zırhlı Tugay'ın Refah'ın doğusundaki ordu birliklerine destek verdiği saldırılarda, Gazze'nin Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nda kontrolün ele geçirildiği belirtildi. Mısır'a yaklaşık 3,5 km uzaklıktaki kapının Filistin tarafında tam kontrolün sağlandığı belirtilen açıklamada, saldırıda 20 Filistinlinin öldürüldüğü kaydedildi.

3-1.jpg

ÖNERİYE ONAY VERİLDİ İSRAİL SALDIRMAYA BAŞLADI!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı'na yakın bazı binaları roketlerle hedef aldığı aktarılmış, Refah Sınır Kapısı ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na yakın bölgelere top atışları yaptığı kaydedilmişti. Hamas'a yakınlığıyla bilinen El-Aksa TV, İsrail ordusunun Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafına yoğun atışlar yaptığını belirtmişti. Görgü tanıkları da İsrail savaş uçaklarının Refah Sınır Kapısı'na yakın bölgelere saldırılar düzenlediğini ifade etmişti. Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti. Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen “ateşkes önerilerine” onay verdiğini duyurmasının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta saldırılara devam kararı almıştı. İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemişti.

3-3-muhammed-abu-takiya.jpg

YİNE EN FAZLA ÇOCUKLAR ŞEHİT EDİLİYOR

Refah'ta kara bir katliam yaşandığını söyleyen Gazzeli Gazeteci Muhammed Abu Taqiya, Refah'ın çok zor ve kanlı geceler geçirdiğini aktardı. Ev ve çadır kentlerini hedef alan çok yoğun hava saldırılarının yaşandığını kaydeden Taqiya, “Büyük kısmı çocuk olmak üzere birçok insanın şehit edildiği aktarılıyor. Siyonist katliam devam ediyor. 'Ne yapabiliriz' diye sormayın, 7 aydır 75 yıldır henüz bunu öğrenmediniz mi? Ezbere göre çalışmayın” şeklinde konuştu.

ZULME ENGEL OLMAZSAK KARDEŞLERİMİZ KATLEDİLECEK!

Muhammed Abu Taqiya, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “17 yılı aşkın zalim bir kuşatma ve uzun yıllardır süren ihanet, terk edilme ve ihmallara rağmen, Gazze şeridindeki Filistinliler, hala Ümmetten söz ediyor, Ümmete dualarında yer verip, onlar için Allah'tan iyilik ve izzet diliyor. Aslında onların buna ihtiyacı yok. Onların duasına ihtiyacı olan biziz. Eğer bu zulme engel olamazsak, katil İsrail Refah'taki 1,3 milyon insandan binlerce kardeşimizi katledecek. Bu nasıl mı engel oluruz? Var olan tüm yollarla Refah'a doğru akın etmeye çalışmalıyız. Başka yolu yok. 57 İslâm ülkesi var. Her ülke halkı, 10 bin kişi göndersin, bu sorun çözülür.”

MUHARREM DURSUN

Kaynak:MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum