Konvoy çilesi!

Konvoy çilesi!

Ramazan Bayramı'nın ardından tekrar başlayan düğün sezonu ile beraber düğün konvoyları da trafikteki yerini aldı. Uzun araç kuyrukları ile şehir merkezindeki trafiğin akışı bozan konvoylar ses kirliliğine de neden oluyor

Ramazan Bayramı'nın ardından düğünler çoğaldı. Konya'da düğün sezonun başlamasıyla birlikte düğün konvoyları da arttı. Özellikle iş çıkış saatlerine denk gelen düğün konvoyları trafiği alt üst ediyor. Uzun uzun korno çalan konvoydaki araçlar, zaman zaman da birbirlerini geçmeye çalışıyor. Düğün konvoyları tehlike saçmaya devam ediyor. Yasak olmasına rağmen düğün konvoyları şehirde boy göstermeye başladı. Konvoylar adeta trafiği felç ediyor. Konvoylar hem trafik güvenliğini tehdit ediyor hem de gürültü kirliliğine yol açıyor. Konya'da düğünlerde havai fişek atılmasının yanında düğünlerde araçların konvoy oluşturarak bir güzergahtan geçmesi ve korna çalması kanunen yasak. Ancak bu yasağa uyanların sayısı fazla görünmüyor. Ramazan'ın sona ermesiyle birlikte düğünlerde artış olurken, düğün konvoyları da cadde ve sokaklarda boy göstermeye başladı. Yetkililer düğün konvoylarına karşı dikkatli olun uyarısında bulundu.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE NEDEN OLUYOR

Konvoylar genelde cumartesi ve pazar gününe denk geliyor. Halkın tatil günü korna sesleriyle zehir oluyor. Kimin eğlencesi kiminin işkencesi oluyor. Konvoya katılanlar tur esnasında araç camından sarkmalar nedeniyle ölümle burun burna kaldıkların farkında olmuyorlar. Bahşiş almak için düğün konvoylarının önünü kesen çocuklar, adeta hayatlarını tehlikeye atıyor. Zaman zaman çocuklar, araçların altına düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Konvoyda sorumsuzca değiştirilen şeritler, konvoy dışı araçların zor durumda kalmasına neden oluyor.

GÖSTERİŞ MERAKI VAR

Özellikle Konya'nın büyük caddelerinde düğün sahiplerinin gösteriş yaptığını belirten bir vatandaş,  “Düğün konvoyları şehir turuna başladı. Havaların ısınması ile düğün ve sünnet sezonu da başladığı için şehirde araç konvoyları boy gösterir oldu. Geleneksel adet haline gelen düğün ve sünnet cemiyetleri olan ailelerin şehir içinde uzun araç konvoyları ile tur atarak korna çalıyorlar. Düğün ve sünnet cemiyetlerin vazgeçilmez geleneği olan araç konvoyu turunda kimsenin zarar görmemesi için trafik şube müdürlüğü denetimlerini arttırmalı. Konvoyların bir araya gelerek trafiği kilitlemesinin, hem kendisini hem insanımızı tehlikeye atmanın çocuklarımıza, düğünlere, sünnetlere hiçbir faydası yok" dedi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum