‘Konsensüsle adayım’

‘Konsensüsle adayım’

Kongre hazırlıklarını yürüten Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Faruk Dügen, oluşturulacak yeni yönetim, bakanlık talebi, Konyaspor ve kamu yatırımlarından alınan paylar noktasında çok önemli açıklamalarda bulundu

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Teşkilatı’nın kongresi kesin olmamakla birlikte 17 Haziran’da yapılacak. Kongreye Başbakan Erdoğan’ın katılmasına kesin gözüyle bakılıyor, çünkü Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma tesisinin açılışıyla parti kongresi birlikte yapılarak, Başbakan’ın her iki programa da katılımı sağlanacak.
Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanlığı için mevcut başkan Faruk Dügen’in adaylığı söz konusu. Dügen’in dışında resmi olarak adaylığını açıklamış isim olmamakla birlikte, Selçuklu İlçe Başkanı Yusuf Ayık aday olabileceği yönünde açıklamalar yapmıştı.
Siyasete Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte giriş yapan Faruk Dügen, 22 Temmuz seçimleri öncesinde il başkanı olarak atanmıştı. Bir genel bir de yerel olmak üzere iki seçimde ipi göğüsleyen Faruk Dügen, bu defa seçilmiş başkan olarak 3 yıl daha hizmet etmek istiyor. Biz de Faruk Dügen’le kongre sürecini, yeni oluşturulacak yönetim kurulunu, 2011 genel seçimlerine yönelik hazırlıkları, Konyaspor’un ligden düşmesini, bakanlık beklentilerinin boşa çıkmasını ve Konya’nın kamu yatırımlarındaki genel durumunu konuştuk.
ALİ ÖZCAN

ADAYLIĞIM KONUSUNDA KONSENSÜS SAĞLANDI
Kongrenin 17 Temmuz’da yapılacağını ve Başbakan’ın katılımına göre tarihin net olarak belirleneceğini belirten Faruk Dügen, kendisinden başka aday olup olmadığıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Şu an itibariyle adaylık için benden başka resmi başvuruda bulunan yok. Kulislerde, sizin de bildiğiniz bazı isimler konuşuluyor.” Eski milletvekili Mehmet Kılıç’ın aday olacağı yönünde konuşulanlara da atıfta bulunan Faruk Dügen, kendisiyle zaman zaman görüştüğünü, daha önce basına verdiği mülakatta, ‘Faruk Dügen’in aday olmaması halinde ben aday olurum’ ifadesini kullandığını anımsattı. Genel merkezin ise adaylık konusunda istikrara önem verdiğine dikkat çeken Faruk Dügen, kendisinin adaylığıyla ilgili genel merkeze bilgi verdiğini aktardı. Faruk Dügen, milletvekilleri tarafından da adaylığı konusunda konsensüs sağlandığını ifade etti.
BAZI ARKADAŞLARLA YOLUMUZU AYIRACAĞIZ
Kongrede yeni yönetim kurulu üyelerinde bir değişiklik olup olmayacağı konusunda isim vermeden bazı üyelerle yola devam edilmeyeceğini net bir şekilde ortaya koyan Faruk Dügen, “Her seçimin gayesi yönetimi daha güçlendirmek, daha taze kanlarla takviye edilmesi şeklinde olur. Bizim kongremizde de tabiî ki devam edecek arkadaşlarımız mutlaka çoğunlukta olacaktır ama bir kısım arkadaşlarımız şimdiden iş ve sağlık sebeplerinden dolayı devam edemeyecekleri için izin istediler ve bazı arkadaşlarla da yolumuzu bu dönemde ayırmamız gerekecek. Bu arkadaşlarla konuşacağız” diye konuştu. Dügen, yönetime almayı düşündükleri yeni isimlerle de görüştüklerini söyledi.
TAHİR AKYÜREK’İN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR MU?
Konya’nın bir türlü gerçekleşmeyen bakan talebine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Faruk Dügen, “Bakan talebimizi başbakanın bilmemesi mümkün değil. Konya’nın bakanlık beklentisi içinde olduğunu ve her zaman da olacağını ifade ettik. Başbakan’da en sonunda ‘Konya’nın bakanı benim’ dedi. Başbakanın kafasında bir takım düşünceleri mutlaka vardır” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in 2011 genel seçimleri için görevinden ayrılıp milletvekili adayı olma ihtimalini de ‘Tahir beyin bileceği husus’ şeklinde değerlendiren Faruk Dügen, bunun Tahir Akyürek’in istemesi ya da Başbakan ve genel merkezin isteği doğrultusunda olabileceği üzerinde durarak, bu durumun zamanın konjonktürüne göre şekillenebileceği değerlendirmesinde bulundu. Faruk Dügen, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun 2011’de Konya’dan milletvekili adaylığının da ihtimal dahilinde olduğunu belirterek, kendilerinin teşkilat olarak Davutoğlu’nu Konya’dan aday olmaya davet edeceklerini ifade etti. Eski belediye başkanları Adem Esen ve Refik Tuzcuoğlu’nun genel seçimlerde parti için değerlendirilmesine, ‘siyaseten yükselmelerine sıcak bakarız’ diyerek olumlu yaklaşan Faruk Dügen, bunun biraz da nasip meselesi olduğuna işaret etti.
HER KONYALI, TAKIMININ AVRUPA TAKIMI OLMASINI İSTER
Konyaspor’un süper ligden düşmesiyle ilgili olarak yerel yönetimlere ve iktidara yönelik eleştirilere de cevap veren Faruk Dügen, “Tabi o günün şartlarında temennidir, istektir. Her Konyalı takımının Avrupa takımı olmasını ister. Ama geldiğimiz noktada takım ligden düştü. Konyalı olarak üzülmemek mümkün değil. Burada suçlu arayışından ziyade olan olmuştur, bundan sonra ilk yıl nasıl süper lige çıkılır ve kalıcı olur, bunun hesaplarının planlarının şimdiden yapılması gerektiği düşüncesindeyim” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaspor’a imkanları ve yasal mevzuat ölçüsünde destek olduğunu ve olmaya da devam edeceğini aktaran Faruk Dügen, şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyesi her zaman Konyaspor’a destek olmuştur ve bundan sonra da olacaktır. Bunu hepimiz istiyoruz. Yeni dönemde mutlaka belediyenin destekleri devam edecektir. Bu desteklerin ne şekilde olacağı bizim dışımızda bir olay. Ama biz siyasi iktidar olarak her zaman hem amatör hem profesyonel sporun başarılı olmasını arzu ederiz. Tekrar ediyorum, bir suçlu aramaktan ziyade olaylardan ders çıkartıp, yeni bir yönetim oluşturulmasından sonra akıllı transferler yapıp, ayağı yere basan bir yönetim ve teknik adamla hemen süper lige çıkmayı ve kalıcı ne yapılabilirse de onun hazırlıklarını, alt yapısını şimdiden yapıp geleceğe dönük planlamaların yapılması uygun olur.”
Konyaspor’un düşmesiyle yeni stad projesinin geri plana itilmeyeceğini de aktaran Faruk Dügen, Konya’ya yakışır bir stadyum yapılacağını, takımın 2009-2010 sezonunda birinci ligde geçirdiği zamanı geleceğe dönük daha iyi değerlendireceğini, bu arada stadyumun çalışmalarının başlayacağını tahmin ettiğini ifade etti. Dügen, Konyaspor’un tekrar süper lige çıkmasıyla maçlarını da yeni stadyumda oynamasını temenni ettiklerini dile getirdi.
Eski stadyumun yıkılıp yıkılmamasıyla ilgili düşüncelerini de aktaran Faruk Dügen, “Orada yoğunluk çok fazla binaya boğulmadan arsanın da kısmen değerlendirileceği düşüncesindeyim. Stadyumun kaldırılması bana biraz daha mantıklı geliyor. Yeni yapılacak stadyumun finanse edilmesi gerekiyor. En azından finansman boyutunun bir kısmının bu şekilde değerlendirilmesinin ticari mantığa uygun olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.                                        
ASKERİ HAVAALANI TAŞINMASI İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNULDU
Son olarak kamu yatırımları noktasında Konya’nın genel durum tespitini yapan Faruk Dügen, yatırımlarda şu an sıkıntı olmadığını, vaktiyle Konya’ya gelen bakanlara sunulan kızıl elma projelerin AKP iktidarı döneminde tek tek gerçekleştirildiğini ve gerçekleştirilmeye de devam ettiğini söyledi.
Önümüzdeki dönemde çevre yolları projesine de başlanacağına işaret eden Faruk Dügen, ayrıca Karapınar’da bin megavatlık bir termik santral kurulması ve sivil havaalanı çalışmalarının olduğunu belirtti. Mevcut havaalanının sivil havaalanına dönüştürülmesi yolunda bir takım çalışmaların olduğunu aktaran Faruk Dügen, askeri havaalanın da atışların yapıldığı Karapınar yakınlarına taşınması yönünde bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum