Koalisyon Zirvesinde Kadın Kotası Ve Belediyelere Yardım Kararlaştırıldı

Koalisyon Zirvesinde Kadın Kotası Ve Belediyelere Yardım Kararlaştırıldı

Almanya'da Büyük Koalisyon hükümetinin ortakları Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU), Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) liderleri ‘Koalisyon Zirvesi’nde bir araya geldi. Başbakan Angela Merkel (CDU), Başbakan Vekili,...

Almanya'da Büyük Koalisyon hükümetinin ortakları Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU), Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) liderleri ‘Koalisyon Zirvesi’nde bir araya geldi.

Başbakan Angela Merkel (CDU), Başbakan Vekili, Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel (SPD) ve Bavyera Başbakanı Horst Seehofer (CSU) ve partilerin Federal Meclis grup başkanlarının katıldığı zirvede, Sosyal Demokratlar'ın talep ettiği, büyük şirketlerin yönetim kurullarına kadın kotasının getirilmesi üzerinde anlaşma sağlandı.

Bu konunun yanı sıra belediyelere mültecilerin konut ve bakım ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olmak için daha fazla maddi destek verilmesi kararlaştırıldı. Federal Hükümet ayrıca 2018 yılına kadar yatırımlar için ek olarak 10 milyar Euro ayıracak. İktidar ortakları iklimi korumaya yönelik olarak atık gazların oranını 2020 yılına kadar 1990’a kıyasla yüzde 40 oranında azaltma hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini duyurdu.

Diğer kararlaştırılan bir konu ise bürokrasinin azaltılması oldu. Özellikle ‘startup’ türü şirket kuranlara yönelik bürokrasi azaltılması, bu tür şirket kuranlara ilk üç yılda kolaylıklar sağlanması hedefleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.