'Kimse Yok Mu Bize Analık Babalık Yaptı'

'Kimse Yok Mu Bize Analık Babalık Yaptı'

Kimse Yok mu Derneği’nin yardım toplama faaliyetinin engellenmek istenmesi, dernekten yardım alan ailelerin tepkisine sebep oldu. 6 senedir felçli eşine bakan ve Kimse Yok mu Derneği’nin verdiği destekle hayata tutunmaya çalışan 62 yaşındaki...

Kimse Yok mu Derneği’nin yardım toplama faaliyetinin engellenmek istenmesi, dernekten yardım alan ailelerin tepkisine sebep oldu.

6 senedir felçli eşine bakan ve Kimse Yok mu Derneği’nin verdiği destekle hayata tutunmaya çalışan 62 yaşındaki Havva Tekirdağlı, derneğin kendisine analık, babalık yaptığını söyledi. Eşinin hasta bezinden erzaka, tüpten şekere, yağa kadar derneğin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Tekirdağlı, "Gittiğim zaman beni hiç boş çevirmediler. Çok memnum Allah onlardan bin kere razı olsun. Kömür, yiyecek, erzak, giyime her şeye kadar yardım ediyorlar. Geçen bayram bizi olduğu gibi giydirdi. Ramazan’da bol bol verdiler. Onların erzakı ile geçiniyorum. Dernek kapatılırsa bizim halimiz ne olur. Tüpüm oradan, yağım oradan, şekerim oradan her şeyim oradan. Yetmediği zaman bakkaldan da alıyorum. Yardım kesilirse benim halim ne olur. Onlar olmasa biç açız. İnan açız." diye konuştu.

Derneğin yardım toplama faaliyetinin engellenmeye çalışılmasına tepki gösteren Tekirdağlı, derneğin sadece millete yardımcı olduğunu vurguladı. Tekirdağlı şunları kaydetti: "Derneğin faaliyetlerini niye durduruyorlar ki. Ne hakları var ki, bütün millete yardımcı oluyorlar. Ne kadar ayıp bir şey. Yakışır mı derneği durdurmak. Bunlar yardımsever insanlar. Yaptıkları çok ayıp yani. Biz onlardan çok memnunuz, Allah onlardan bir kere razı olsun. Arada gelirler dolaşırlar, dolaştıkları zaman boş bırakmazlar, getirirler. Çok ayıp ediyorlar, biz razı değiliz. Kimse Yok mu Derneği’nden bin kere razı olsun. Bana el attılar, analık, babalık yaptılar. Onlardan çok memnunum."

'5 YETİME BAKIYORUM KİMSE YOK MU BANA SAHİP ÇIKTI'

4 sene önce diyaliz hastası eşini kaybeden ve 5 yetim çocukla ortada kalan ve kayınvalidesinin evine sığınan Bediha Yenigün ise 6 yıldır Kimse Yok mu Derneği'nin kendisine sahip çıktığını belirtti. Bir çocuğunun engelli olduğunu, özel eğitime giderken Kimse Yok mu Derneği ile tanıştığını ifade eden Yenigün, şunları ekledi: "İkinci günü hemen geldiler. Çocuklarıma kıyafet olsun, bayramlık olsun, çok sıkıştığım zaman destek veriyorlar. Elektrik faturamı ödediler. Denekten 2 ay 3 ayda bir erzakım geliyor. Dernek her türlü yardım yapılıyor. Sıkıştığım zaman ayakkabı veriyorlar. Kışlık giyecek veriyor. Çocuğuma burs verdiler geçen sene. 200 lira her ay aldım. Bu senede verecekler. Çok yardım alıyorum."

Yardımlar kesilirse çok zor durumda kalacaklarını dile getiren Yenigün, "Bugün getirirlerse karnımı doyuracağım, getirmezlerse benim aylığım yok, herkesin vicdanına kalmış bir şey. Yardımlar kesilirse çok mağdur durumda kalan olur. Elektrik faturam vardı, hiç ikiletmeden faturamı ödediler. Derneğin yardımları devam etmeli." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.