Kasiad Üyeleri, Toyota Fabrikasını Gezdi

Kasiad Üyeleri, Toyota Fabrikasını Gezdi

Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) üyeleri, Sakarya 1. Organize Sanayisi'nde bulunan dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden birisi olan Toyota fabrikasına teknik gezi düzenledi. KASİAD üyeleri Toyota Kurumsal İlişkiler...

Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) üyeleri, Sakarya 1. Organize Sanayisi'nde bulunan dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden birisi olan Toyota fabrikasına teknik gezi düzenledi.

KASİAD üyeleri Toyota Kurumsal İlişkiler ve Satın alma Müdürü Adil Taşkın tarafından karşılandı. Ziyarette Taşkın, KASİAD üyelerine üretim ve kalite konularında yapmış oldukları çalışmalar hakkında bir brifing verdi. Toyota fabrikası toplantı salonunda Toyota tanıtım filmi izletildi. Tanıtım filminden sonra kısa bilgilendirme ve soru-cevaptan sonra Toyota Way denilen ve Toyota'nın serüveninin anlatıldığı ortama geçilerek, Toyoto'nın tarihçesi ve değerleri hakkında bilgi verildi. Akabinde geziye katılanlara iş güvenliği tedbirleri aldırarak gezi aracına bindirildi ve fabrika gezisine başlayarak üretim süreçleri hakkında yerinde bilgi verildi.

Geziyi değerlendiren KASİAD Komite Koordinatörü Musa Önder, şunları kaydetti: "Toyota'nın kendine özgü yaklaşımı Toyota Way'i ve Kaizen ilkelerini daha çarpıcı bir şekilde birebir görme imkânım oldu. Bu noktada, Toyota Sakarya fabrikasının ilk baştan daha farklı hissettirdiğini itiraf etmem gerekir. Fabrika gezisi, bir klasik olan, toplantı salonunda fabrikanın tanıtım filmini izleyerek başladı. Mini bir trenle, üretim bandına doğru yola çıktık. Fabrika turunu dağınık bir şekilde yürüyerek değil de bir arada tek tren içinde yapmamız, daha önceden kaydedilmiş bir ses kaydının üretimin ilgili yerlerinde kulaklıklarımızdan anlatıma başlaması gibi ayrıntılar, fabrikada tüm seviyelerdeki tüm işlemlerin bir standart dâhilinde yapıldığını daha ilk baştan hissettirdi." Önder, Toyota Sakarya Fabrikası'nın dünyadaki 66 Toyota fabrikası arasında en hatasız fabrikalardan biri olma özelliği taşıdığını öğrendiklerini de aktardı. Gezi üyelerin Toyota satın alma müdürüne kartvizit, katalog ve fiyat tekliflerini vererek bitti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.