Kartal’ın gücü yetmedi

Kartal’ın gücü yetmedi

Torku Konyaspor deplasmanda Galatasaray’a 78-65 yenildi. Clay Tucker’ın attığı 35 sayı yeşil-beyazlı ekibe galibiyet için yetmedi

Spor Toto Basketbol Ligi’nin sekizinci haftasında İstanbul’da Galatasaray Odeabank ile  karşılaşan Torku Konyaspor  rakibine  78-65’lik skorla mağlup oldu. Karşılaşmada Clay Tucker 35, Vanja Plisnic 11, Sean Williams 10 sayı üretti. Maça Williams-Tucker ikilisinin basketleriyle başlayan yeşil-beyazlı ekip, Micov’un üst üste bulduğu sayılara engel olamadı. Schilb’in 3 sayılık basketleriyle Sarı Kırmızılılar, farkı açtı ve ilk periyodu 27-11 önde tamamladı.  Yeşil-beyazlı ekip ikinci periyoda alan savunması yaparak başlarken, Plisnic ve Tucker ile üst üste sayılar buldu ve yakaladığı 16-2’lik seriyle farkı 14. dakikada 2 sayıya indirdi. (29-27). Dorsey ile suskunluğunu bozan rakip, ön alanda yaptığı baskılı savunma ile hücum düzenini bozmaya çalışsa da Torku Konyaspor  Bremer’in serbest atışlardan bulduğu sayılarla 17. dakikada maçta ilk kez öne geçti (34-35).  Yeşil-beyazlı ekip Tucker ile sayılara cevap verirken ilk yarıyı 1 sayı farkla 44-43 Galatasaray Odeabank önde kapattı.Üçüncü periyoda Mc Collum ile iyi başlayan Galatasaray Odeabank, kontrolü tekrar eline alırken, Yeşil-beyazlı ekip suskunluğunu Williams ve Tucker ile bozdu. Ev sahibi ekip hücumda etkili olduğu dakikalarda farkı arttırırken son periyoda 62-53 önde girdi. 

Karşılaşmanın final bölümüne Tucker-Brazelton ikilisinin sayılarıyla başlayan yeşil-beyazlı ekip farkı 5 sayıya indirdi (64-59). Micov’u durdurmakta zorlanan Torku Konyaspor farkın tekrar 10 sayıya çıkmasına engel olamadı.  Maçın sonunda sarı Kırmızılılar, üstünlüğünü korumayı başararak maçtan 78-65 galip ayrıldı. Torku Konyaspor’da  Tyrone Brazelton 5 sayı-3 ribaund-2 asist, Ernest Bremer 4 sayı-3 ribaund-7 asist, Johndre Jefferson 1 asist, Burak Selen 3 ribaund-1 asist, Vanja Plisnic 11 sayı-3 ribaund, Valentin Pasta 1 ribaund, Clay Tucker 35 sayı-2 ribaund, Sean Williams 10 sayı-8 ribaund-1 asist-3 blok istatistiği ile oynadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.